Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokias iPhone-kort slagtes af brugerene

Nokias iPhone-kort slagtes af brugerene

Hvis man skal tro de vurderinger brugerne har give Nokias iPhone-kort "Here", så går det ikke godt for Nokia.

Det er ingen hemmelighed, at Apples egne iOS-kort, der blev introduceret i version 6, ikke lever op til sædvanlig Apple-standard.

De mange fejl har gjort, at Apple har lovet at gøre andre korttjenster tilgængelige i App Store.

Det benyttede Nokia sig af og inroducerede korttjenesten HERE til iOS. Men brugeren er ikke ubetinget begejstrede for Nokias tjeneste.

Hvis man skal tro de vurderinger HERE har fået i App Store på det første døgn, hvor 400 brugere har givet applikationen stjerner, så få den kun to og en halv stjerne, skriver amobile.

På twitter er HERE også genstand for mishagsytringer, og The Verge søger fortsat efter en værdig erstatning for Google Maps.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Benjamin Jensen 29-11-2012 01:32:35

Jeg har set flere gange, at der hersker tvivl om hvilke kort der er bedst osv.

Nu er det sådan, at Nokia for flere år tilbage købte NAVTEQ, som er verdens største kortfabrikant. Kortmaterialet er således ens i f.eks. Garmin og Navigon og i rigtig mange andre enheder. Den store forskel på konkurrenterne er, alle de features de tilbyder i enhederne.

Det samme gør sig gældende med mobil apps. Så bare lige for at slå det fast, så er kortmaterialet det samme.

Google har i mange år brugt TOMTOM maps (tidligere Tele Atlas) til deres kort. Jeg kan ikke huske hvornår de brød samarbejdet, men jeg mener det var i 2010 eller 2011. Indtil da, havde det "fantastiske" google kort, været et kort fra Tomtom.

Apple har jo så lavet en kæmpe fejl, ved ikke at købe kortmateriale fra een af de 2, for så havde der ingen problemer været. De er vel gået i gang med at lave det mere eller mindre selv, og jeg tror der går et par år før vi ser bare et nogenlunde map fra deres side. Det er simpelthen torskedumt, ikke at alliere sig med en kendt kortproducent på et så stærkt brand som iPhone.

Jeg har aldrig rigtig brugt maps i iPhone, da jeg simpelthen synes Google maps var for dårligt. Men når man f.eks. skulle bruge "find venner", så var det fint brugbart. Når jeg skal finde venner, kan de sidde 40 km væk fra hvor de egentlig sidder, og det er sgu ikke særlig heldigt. Det er meget sjældent at den rammer rigtigt, så jeg bruger slet ikke Find venner mere.

Men jeg glæder mig da til at jeg får min Lumia 920 for at se hvor god navigationen er som helhed.

0 0
Henrik 27-11-2012 18:46:54

Det er lidt sjovt, at der kun er 1-stjernede anmeldelser, men den gennemsnitlige rating er 3,5 stjerner. Gad vide, om der er noget Apple manipulation going on her...

0 0
Esben 27-11-2012 08:43:46

Google maps er/var så godt et kort til Iphone at de havde opnået et defakto monopol, hvor ingen konkurrenter havde foretaget de investeringer der skulle til at konkurrere. Resultatet af dette ser vi nu i dag, men vi kan kun håbe på at kortapp markedet kommer stærkere ud på den anden side med bedre kort og flere valgmuligheder.

Derfor vil jeg gerne (som WP bruger) sende en tak til Apple for at bryde deres samarbejde med Google på maps området, selvom det er et stort problem for deres egne kunder.

0 0
Patrick Ermis Christensen 27-11-2012 16:51:45

kunne se at du havde skrevet 'hvor ingen konkurrenter havde foretaget de investeringer der skulle til at konkurrere.' og så blev jeg forvirret for så vidt jeg husker er det ikke apple der lavede GOOGLE maps og som så er google der har lavet det.. var det det du mente eller har jeg misforstået dig ??

0 0
Kim 27-11-2012 17:59:04

Du har misforstået, læs sidste afsnit :)

0 0
hellas7 27-11-2012 18:07:52

@Esben: Jeg er fuldstændig uenig. Er selv primært iOS-bruger, og det, der (modsat især android-mobiler) efter min mening er så godt ved iOS er, at der ikke er alle mulige konkurrence-forvridende apps og indstillinger indbygget, såsom at have Soundhound, Navigon, diverse kamera-features osv. integrerede.

Jo, du har ret i, at der ikke var en konkurrent til det gamle maps SOM KORT, men det nye maps vil jo (sandsynligvis) over tid blive så godt, at folk gider bruge det. Til gengæld har det nye Maps jo eksempelvis turn-by-turn, hvilket betyder, at alle andre GPS-apps vil blive udkonkurrerede.

0 0
hellas7 27-11-2012 18:08:42

P.S. Som artiklen også siger er HERE virkelig dårligt, især fordi selve kortet er grimt.

0 0
Kim 27-11-2012 10:10:27

Nu er det jo ikke manglende investeringer der har holdt Nokia tilbage. Nokias kort er også væsentlige bedre end Googles på deres egne platforme.
Den nye tjeneste til iPhone er en webbaseret løsning, og planen er naturligvis at den skal op til samme standard som på egne platforme.

0 0

Om brug af cookies