Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokias kort skal redde liv i fremtiden

Nokias kort skal redde liv i fremtiden

Kortdata fra HERE-tjenesten skal i fremtiden være med til at sikre, at biler automatisk kan reagere på trafikken forude.

Bilproducenterne rundt om i verden arbejder hårdt på en fremtid, der skal sikre selvkørende biler. Dog skal vi ikke forvente en udvidet fartpilot, der er klar til at overtage rattet i løbet af 2014.

Nokia har dog meddelt på deres hjemmeside, at de forlænger deres samarbejde med Continental, og at deres HERE-tjeneste skal medvirke til at skabe den nye Electronic Horizon-platform. 

Allerede i september meddelte virksomheden, at de gik i samarbejde med diverse bilproducenter, blandt andre Mercedes, for at bidrage med kortdata til en smartere bil i fremtiden. 

Electronic Horizon går i al sin enkelthed ud på at gøre bilen mere intelligent. Teknologien er med til at kunne afstemme bilens placering ned til 10-20 centimeters præcision. Det er desuden muligt for fremtidige biler, at reagere på ændrede fartgrænser, skilte for overhaling-forbudt og lignende. 

Det er altså tanken, at fremadvendte kameraer på bilen kan bearbejde disse data, og omsætte billedet til reelle handlinger. Et billede af vejen ville kunne bruges, når en hybrid-bil skal udregne hvordan el- og brændstofforbrug udnyttes bedst muligt, og der er ingen tvivl om, at det hele kræver præcis kortdata, der opdateres automatisk. 

“HERE er unikt positioneret til at levere de meget præcise og altid-opdateret 3D-kort og cloud-tjenester, der er nødvendige for at muliggøre en sådan oplevelse” siger Ogi Redzic, der er Vice President hos Connected Driving.

På Youtube findes der adskillige videoer der bekræfter, at selvkørende biler testes i det virkelige liv. Den vision ønsker også Nokia tilsyneladende, at være en stor del af.  

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies