Nokias topchef mener Android er usikkert

I et interview i sidste uge havde Nokias topchef mere travlt med at kaste mudder efter Android, end med at forklare sin virksomheds beslutning om at satse på Windows Phone.

Nokias topchef mener Android er usikkert

Nokias CEO, Stephen Elop, kommenterede over for en kinesisk interviewer for nyligt, at Googles opkøb af Motorola Mobility skaber en stor del usikkerhed for Android, som han mener må være til stor bekymring for alle involverede.

Til gengæld mener han, at det styrker Windows Phone.

-”Især med den usikkerhed omkring Android, som opkøbet af Motorola har skabt, er det klart, at formationen af Windows Phone som et andet økosystem, er blevet støttet af Nokias engagement til det, og det vil give nogle af de andre producenter en position, hvor de kan overveje deres indsats. Det er godt for industrien, og i hvert tilfælde godt for Nokia,” sagde han blandt andet.

Samsung overvejer

Men selvom både Samsung og HTC nok er bekymrede over Googles beslutning om at købe Motorola, virker det til, at Google stadig er en god partner. Faktisk virker det tvært imod som om Microsofts forkærlighed for Nokia kan få konsekvenser.

Lige nu forlyder det nemlig, at Samsung overvejer at droppe Windows Phone fuldstændigt efter næste år.

Den eneste grund Elop gav til, at Nokia har valgt Android fra var, at Nokia vil lave mobiler der er centreret omkring mennesker, og ikke rundt om applikationer. Det mener Elop giver større mulighed for at differentiere sig.

Sagen videre

Historien fik nyt liv. mobilsiden fulgte op på sagen. d. 2/9/2011 fulgte vi artiklen op med en artikel der omhandler Samsung Galaxy Tab 10.1 – en værdig iPad-konkurrent (produkttest) – Du finder den her. Seneste nyt om tematikken finder du her.