Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   NSA bliver begrænset

NSA bliver begrænset

En komite der skal rådgive Barack Obama har i dag afleveret deres anbefalinger - og der er mange gode råd

Det Hvide hus samlet en række rådgivere for at analysere problemerne om NSA og hvordan man kan begrænse deres overvågning- og misbrugsmuligheder. I alt har rådgiverne fundet 40 punkter hvor man kan forbedre NSAs politikker og regler.

3 vigtige ændringer

En af de mest interessante punkter er, at de såkaldte meta-data nu forbliver hos teleselskaberne og at NSA skal have en kendelse for at kunne få fat i oplysningerne. Men meta-data bliver altså stadig samlet så teleselskaber og NSA kan se hvem du ringer til og hvor lang tid. NSA skal dog måske i fremtiden har en god grund for at kunne se informationerne.

Rådgiverne anbefaler også at NSA stopper eller kraftigt reducerer deres bagindgange i virksomheder der ellers gjorde at NSA kunne se databaser som er krypteret. Det er et punkt Microsoft og Google nok er meget glade for at få med.

Blandt de 40 punkter er der et enkelt råd der er meget oplagt og meget simpelt, nemlig at der skal være mere gennemsigtighed så de sager der ikke er fortrolige bør kunne læses af alle. Den manglende gennemsigtighed er en af de helt store grunde til hvorfor Edward Snowden’s lækkede dokumenter har skabt så meget postyr og mediedækning. Der har nemlig ingen adgang været for andre end Det Hvide Hus og NSA selv.

Du kan selv læse de 40 råd i pdf format her, men der er skrevet på Engelsk kancellisprog så hav tålmodighed og hold tungen lige i munden.

Er du bekymret over NSA’s overvågning og misbruges?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Søren 21-12-2013 14:39:29

Vil det så sige at vi ikke længere skal betale terrorlognings gebyr? Ikke nok med at vi bliver overvåget, vi skal også betale mellem 10 og 50 kr om måneden for fornøjelsen...

1 0

Om brug af cookies