Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu bliver det lettere at slette data fra Google

Nu bliver det lettere at slette data fra Google

Google er nu klar med nye tiltag i privatlivsområdet, som gør det lettere for den enkelte at slette information fra websøgning m.m.

Det kan være svært og uoverskueligt at holde styr på hvad der bliver gemt af data på nettet. Men med et nyt tiltag vil Google forsøge at gøre det lettere at få overblik og samtidig give brugeren mulighed for automatisk sletning. 

Lokationshistorie og Web & App-aktivitet bruges til at forbedre brugerens oplevelse af de forskellige Google-services samt gøre tjenesterne hurtigere. Det kan være fx hurtigere internetsøgninger, restaurant anmeldelser eller destinationer i Maps. Men det er ikke alle der vil have den slags informationer gemt, men det er besværligt hele tiden at holde styr på hvilke informationer man har liggende samt hvilke. 

Det nye tiltag fra Google giver mulighed for at sætte en grænse for hvor længe informationer skal blive liggende i diverse tjenester, så man ikke selv skal tjekke op på det.

Sådan fungerer det

  • Sæt en tidsramme på, hvor lang tid du ønsker data om din aktivitet gemt - enten 3 eller 18 måneder.

  • Al data ældre vil automatisk blive slettet fra din konto.

  • Du kan altid slette hele eller dele af din datahistorik på din Google-konto under privatliv - eller fortsætte med at gemme dataen, indtil du sletter den manuelt.

De nye privatslivsindstillinger vil blive rullet ud over de kommende uger. Du styrer det hele fra din Google-konto.

Tip: Nu kan du gøre din Google-konto mere sikker

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies