Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu er der 2 milliarder aktive Android-enheder

Nu er der 2 milliarder aktive Android-enheder

Google når en ny, stor milepæl: Der er nu 2 milliarder aktive Android-smartphones, -tablets og andre enheder med Googles styresystem på verdensplan.

Googles direktør, Sundar Pichai, skød dette års Google I/O-keynote i gang med annonceringen af en ny, stor milepæl: 2 milliarder aktive Android-enheder på verdensplan.

Læs også: Google I/O event i aften - sådan følger du det

Dermed slår Google fast med syvtommersøm, at det åbne Android-styresystem er det suverænt største, når det gælder smartphones og tablets. Sidste melding fra Google om antallet af aktive Android-enheder var i september 2015, hvor der var 1,4 milliarder aktive brugere. Der er altså tale om en ganske betragtelig stigning.

Antallet af aktive enheder dækker over de enheder, som har været i brug i løbet af de seneste 30 dage. Det egentlige antal Android-enheder på verdensplan må altså formodes at være væsentligt højere end de 2 milliarder, som i dag er aktive.

Læs også: Google Lens lader mobilen forstå omverdenen for dig

Det høje antal Android-enheder på verdensplan har været medvirkende til, at Google i dag også kunne annoncere en række andre milepæle. Google Chrome, Google-appen, YouTube, Google Maps, Play-butikken og Gmail har nu opnået 1 milliard brugere, og en af Googles andre populære apps, den kun to år gamle Fotos-app, har nået 500 millioner aktive brugere. For Google Drev er antallet at aktive brugere helt oppe på 800 millioner.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies