Nu er OnePlus for alvor en overskudsforretning

OnePlus tjener nu penge, efter producenten har fået godt gang i salget og er blevet synlig hos flere teleselskaber. Næste mål er teleselskaberne i USA.

Nu er OnePlus for alvor en overskudsforretning

I de første år som ny spiller på markedet kæmpede OnePlus for at få en kundebase og få forretningen til at løbe rundt. Nu giver forretningen dog endelig overskud.

OnePlus’ grundlægger, Pete Lau, fortæller til avisen The TeleGraph, at firmaet sidste år fordoblede dets omsætning til mere end 8,5 milliarder kroner. Det kan umiddelbart lyde som et højt tal, men det er intet i forhold til Apple, som omsatte for hele 320 milliarder kroner alene i 4. kvartal sidste år og endte med et overskud på 65 milliarder kroner.

OnePlus er altså stadig en ganske lille spiller, men det vigtigste er ikke desto mindre, at det er lykkedes skaberne bag firmaet, Carl Pei og Pete Lau, at få skabt en sund økonomi med et ”fornuftigt overskud,” som Pete Lau selv formulerer det.

Læs også: OnePlus bekræfter: Næste flagskib kommer til sommer

I 2015 udtalte Carl Pei til USA Today, at forretningen lige akkurat løb rundt året forinden, og at man håbede på, at det også ville blive tilfældet i 2015. Siden da er ambitionerne altså steget, efterhånden som opmærksomheden på og kendskabet til OnePlus er steget gradvist.

Vil ind på det amerikanske marked

En af måderne, som OnePlus er lykkedes med at nå ud til flere, er ved at samarbejde med teleselskaber. Det startede med det finske teleselskab Elisa i sommeren 2016, mens det britiske teleselskab O2 eksklusivt fik lov til at sælge OnePlus’ teleselskaber nogle måneder senere. I marts 2017 indgik OnePlus og 3 et samarbejde i Danmark, og med lanceringen af OnePlus 5T fik OnePlus for alvor åbnet op for samarbejdet med danske teleselskaber. Her blev OnePlus 5T også tilgængelig hos YouSee (og dermed Elgiganten) samt TELMORE.

Næste skridt for OnePlus bliver at trænge ind på det amerikanske marked. OnePlus’ telefoner kan i forvejen købes i USA via OnePlus’ egen webshop, men i netop USA er der tradition for at købe telefoner gennem teleselskaber. Derfor er det nødvendigt at indgå aftaler med de store, amerikanske teleselskaber for at få nogen som helst form for succes i USA.

Det er dog ikke noget, man bare lige gør. Det måtte Huawei for nyligt sande, da producenten var klar til at annoncere et samarbejde med AT&T. Teleselskabet sprang dog fra i sidste øjeblik – noget som Huaweis direktør Richard Yu udtrykte stor frustration over ved CES-messen.

Læs også: Flere OnePlus-kunder melder om kreditkortsvindel

Det har dog ikke skræmt OnePlus, som oplyser, at man allerede nu er i dialog med flere teleselskaber om muligheden for at få solgt sine telefoner gennem dem.

”Vi kommunikerer med et par af teleselskaberne i USA. Det er ikke noget, vi behøver for at vinde deres tillid. Vi bruger vores produkt til at vinde deres tillid,” siger Pete Lau.

Lykkes det for OnePlus, vil det være en stor sejr, da det – som tidligere nævnt – ikke er lykkedes Huawei. De amerikanske teleselskabers interesse – og dermed også forbrugeres interesse – for ellers store producenter som Sony, LG, Nokia og HTC er også mere eller mindre forsvundet.

Sagen videre

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. mobilsiden fortsatte fortællingen. 16/1/2018 gik vi videre med historien; Flere OnePlus-kunder melder om kreditkortsvindel – Du finder den her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Oneplus” finder du her..