Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu får Huaweis P9-serie Android 8.0 - bare ikke i Danmark

Nu får Huaweis P9-serie Android 8.0 - bare ikke i Danmark

Huawei fortæller danske kunder, at deres Huawei P9-mobiler ikke opdateres til Android 8.0 Oreo, men netop P9-serien får nu opdateringen i Kina.

Huawei P9 blev i april 2016 lanceret med Android 6.0 Marshmallow ombord, og senere hen blev den så opgraderet til Android 7.0 Nougat - og flere softwareopdateringer får ejere af P9 ikke.

Læs også: Huawei: P9 og P9 Plus får Oreo - men ikke i Danmark

I hvert fald hvis du befinder dig i Danmark, for af uvisse årsager får Huawei P9 ikke Android 8.0 Oreo her på disse breddegrader, selv om Huawei er begyndt at rulle netop Android 8.0 Oreo ud til P9 i hjemlandet Kina.

Huawei P9 er blandt flere modeller, der får Android 8.0 Oreo i Kina.
Huawei P9 er blandt flere modeller, der får Android 8.0 Oreo i Kina.
Foto: Gizmochina.com

Tilbage i marts måned kunne Huaweis direktør oplyse, at producenten arbejder på Oreo til både P9 og P9 Plus, og denne opdatering er ifølge XDA-developers nu begyndt at rulle ud til de første kinesere. Også Mate 8, Honor 8, Honor V8, Honor Note 8 og Honor Play 6X får Oreo samtidig.

Opdateringen begyndte at rulle ud i forgårs og vil være tilgængelig for alle den 15. juli – men altså ikke for danskere. Huawei har det seneste halve års tid bekræftet på deres Facebook-side, at hverken P9, P9 Plus eller P9 lite får Android 8.0 Oreo herhjemme.Samtidig oplyser Huawei for nyligt, at P9 lite alligevel får Android 8.0 Oreo. Med disse noget modstridende oplysninger kan man derfor håbe, at Huaweis danske afdeling ikke er blevet informeret helt korrekt, eller at Huawei har ændret planer. Eksempelvis fik forgængeren P8 en opdatering først til Android 5.0 KitKat og senere hen til Android 6.0 Marshmallow, så måske er der stadig håb forude.

Grundet ferie hos Huawei har det ikke været muligt at få en forklaring på, hvorfor P9-serien ikke får Oreo i Danmark, når telefonerne får opdateringen i Kina.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies