Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu får vi Google TV i Danmark

Nu får vi Google TV i Danmark

Google TV er så småt på vej til Danmark - forventes at være klar til sommer.

Google TV blev allerede introduceret i 2010, men i første omgang kun i USA. Sony var som den første klar med et Google-baseret hd-tv, og det er således med et par års erfaringer i bagagen, at producenten kan lancere de første apparater med Google TV i Danmark.

Det sker i juni 2012, hvor netværksmedieafspilleren NSZ-GS7 slippes fri, og august 2012, hvor blu-ray-afspilleren NSZ-GP9 kommer på markedet.

De nye afspillere byder på tv-udsendelser i hd-kvalitet, og med Google TV om bord er der adgang til et væld af multimedie-underholdning i høj kvalitet. Den superhurtige søgemaskine samler søgeresultater fra tv-programmer samt fra internetindhold såsom YouTube og viser dem i én samlet skærmvisning. Med den seneste version af Google TV-platformen kan du også se indholdet af websites eller apps på skærmen, samtidig med at du ser tv.

Brugere kan få glæde af mere end 2.000 apps fra Android Market til spil, musik, sport, nyheder og andet - herunder 50 apps, som er designet og særligt optimeret til tv-mediet.

Google TV indeholder også Sony Entertainment Network med Music Unlimited, der er Sonys nye, cloudbaserede digitale musiktjeneste med et musikkatalog på mere end 12 millioner sange fra de store pladeselskaber såvel som de førende uafhængige pladeselskaber.

Med mobile apps til Android- og iOS-baserede enheder, herunder Sony Tablet og Xperia-enheder samt iPad og iPhone, får du også smarte forbindelsesmuligheder på tværs af dine enheder. Media Remote-funktionen giver dig mulighed for trådløst at smide internetindhold fra mobiltelefonen direkte over på dit tv eller omvendt. 

Desuden kan du med TrackID-funktionen hurtigt finde og identificere musikrelateret information, som du enten har hørt via tv?et, i en streamet video eller i en lydfil på din mobile enhed. Denne applikation er præinstalleret i både NSZ-GS7 og NSZ-GP9, så man kan søge via et tilsluttet tv.

Næsten lige så bemærkelsesværdig som afspillerne er de tilhørende fjernbetjeninger, som har berøringsfølsom skærm, et fuldt baggrundsoplyst tastatur, mikrofon til stemmekontrol samt gaming-optimeret 3-akset bevægelsessensor, som ifølge Sony sikrer nem og intuitiv brugerkontrol.

Netværksmedieafspilleren NSZ-GS7 er tilgængelig fra juni 2012 til en vejledende udsalgspris på 1.600 kroner, og blu-ray-afspilleren NSZ-GP9 er tilgængelig fra august 2012 til en vejledende udsalgspris på 2.600 kroner. 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Gert Winther 14-01-2012 07:01:56

Nu er det jo ikke kun Danmark som er bagud....
Faktisk er det stort set hele Europa, da mange er de tjenerster som bliver store og populære opdrættes i USA.
De har selv et kæmpe marked i et stort land....

Og hvis de skal til at forhandle med 100-vis af lande og samtidig EU, så drikner det hurtigt i bureaukrati, politik og rettigheds-ræs. DESVÆRRE.

For de eneste som de går ud over er hos forbrugere, og udviklingen holdes tilbage...
Bare vent og se hvor længe der skal downloades ulovlige film, inden de fatter at slippe Netflix løs i Danmark.
DET ER SIMPELTHEN ufatteligt at de ikke har set musikbranchen og skulderen, og indtil videre har filmbranchen nu dummet sig lige så stort..

Nogen gange skulle man sgu sætte børn til at lede.

0 0
buenso80 12-01-2012 17:39:23

Jeg forstår ikke hvorfor DK er så langt bagud med bl.a. streamingtjenester. Een ting er, at google tv har eksisteret i 2 år, og at der findes billigere og måske bedre alternativer. En anden ting er, at nye gadgets ikke er smartere end de tjenester der bliver udbudt til dem. I nævner selv netflix som er en mega fed streaming tjeneste og spiller perfekt med bl.a. boxee box. Dæsværre kræver det nogle ninja-tricks at få op at køre. Kom nu ind i kampen Helle T.

0 0
13-01-2012 06:37:18

Fordi Danmark har så mange sindsygt latterlige regler. Det og så fordi vi så lille et marked.

0 0
Michael 12-01-2012 16:34:29

Hvad skal jeg dog med det?! Jeg har min computer...

Kan ikke få øje på det smarte i alt det smart-tv. Det eneste af det alt sammen jeg kan bruge til noget, er leje af film og YouTube. Resten er helt ligegyldigt!

0 0
Anders 12-01-2012 19:29:26

Og begge ting kan man med en xbox, jeg kan, som det er nu, ikke se ideen i smart-tv. Hvad kan den, som en konsol ikke kan?

0 0
Søren Resbo 13-01-2012 08:08:11

Man kan godt med en xbox, men det er bestemt ikke lige så godt og nemt (specielt så længe der er restriktioner i dk). Da de her maskiner er specifikt udviklet til at give en god oplevelse at levere indholdet til fjernsynet, får man et meget smartere, flottere og intuitivt system.

0 0
13-01-2012 06:39:16

Nu er det ikke alle der gider at have en herre grim konsol stående. Så er det jo godt med et alternativ, som f.eks. Jo også kunne være en BD afspiller.

0 0
Lennie 12-01-2012 15:06:01

Er der nogen som ved, om man så får fuld adgang til Netflix i DK via Google TV?

0 0
Søren Resbo 12-01-2012 15:20:43

Out-of-the-box virker det nok ikke, men hvis du ændrer dns-adresserne på dit netværk til dem fra unblock-us.com, burde du få adgang. Det virker ihvertfald nu..

Derimod vil jeg rigtig gerne vide om der er tuner i set-up boxen (NSZ-GS7) eller om det "bare" er en medie afspiller..

0 0

Om brug af cookies