Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu kan din stemme låse Android-mobilen op

Nu kan din stemme låse Android-mobilen op

Nu kan du låse din Android-smartphone eller -tablet op ved hjælp af en kommando, som kun virker med din egen stemme.

Hvis du har en Android-enhed i hånden, hvad enten det er en tablet eller en smartphone, så har du et hav af metoder at vælge mellem, når enheden skal låses op - og nu kommer en ny til: Betroede stemmer.

Funktionen går ganske simpelt ud på, at du med din stemme kan låse skærmen op frem for at indtaste eksempelvis en PIN-kode, tegne et mønster eller bruge ansigtsgenkendelse. Det er kommandoen ”OK Google”, som du nu kan bruge til at låse enheden op med. Det skriver Android Police.

Læs også: Ny Smart Lock-funktion til alle Android-enheder

Googles talekendelsesmekanisme kan genkende, om det er din eller en andens stemme, der forsøger at låse enheden op. Der er dog stadig en vis sikkerhedsrisiko ved at tage Smart Lock-metoden i brug, da Google selv fortæller, at en person med en lignende stemme muligvis kan få held med at komme forbi låseskærmen.

Derfor vil et mønster, en PIN-kode eller en adgangskode være et sikrere valg, gør Google dig opmærksom på undervejs. Det er udelukkende en smart, lille funktion, som kan være nemmere og hurtigere end flere andre metoder, men på kompromis af sikkerheden.

Den nye Smart Lock-metode vil være at finde i Indstillinger » Skærmlås » Smart Lock.
Den nye Smart Lock-metode vil være at finde i Indstillinger » Skærmlås » Smart Lock.

Ankommer til din enhed i disse dage

Opdateringen ruller ud til alle Android-enheder med version 5.0 og højere i løbet af de næste dage, og det sker igennem ”Google Play -tjenester”.

Det er en lille baggrundsapp til alle Android-enheder med Googles indhold præinstalleret, der jævnligt opdateres helt ubemærket. Denne tjeneste er i stand til at tilføje mindre ændringer til systemet som denne uden at det kræver en fuld firmwareopdatering.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies