Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu kan du blive medejer af dit mobilselskab

Nu kan du blive medejer af dit mobilselskab

Danmarks første andelsmobilselskab er en realitet. For 400 kroner kan man blive andelshaver i mobilselskabet Andelsmobil, der betaler et eventuelt overskud tilbage til medlemmerne i form af taletid.

<strong>FAKTA</strong>: Company Mobile sælger 'teleselskab in a box' til firmaer, som ønsker at oprette eget teleselskab. Blandt kunderne hos Company Mobile er Happii Mobil, Cooltel, The Voice Mobil og Unotel. Sidstnævnte ejes dog selv af Company Mobile.
FAKTA: Company Mobile sælger 'teleselskab in a box' til firmaer, som ønsker at oprette eget teleselskab. Blandt kunderne hos Company Mobile er Happii Mobil, Cooltel, The Voice Mobil og Unotel. Sidstnævnte ejes dog selv af Company Mobile.

Betal 400 kroner i indskud og bliv medejer af dit eget mobilselskab. Sådan lyder konceptet bag firmaet Andelsmobil, som har premiere i dag.

Andelsmobil er bygget op som et gammeldags andelsselskab. Det betyder, at alle medlemmer ejer en del af firmaet. Bestyrelsen skal bestå af fem medlemmer, som varetager andelshavernes interesser, oplyser idémanden bag Andelsmobil, Henrik Stech

 - "Jeg tror på, at der er en eller anden social bevidsthed i samfundet - også efter finanskrisen - hvor forbrugerne kan løfte i flok. Det er egentlig den platform, vi prøver at understøtte. Vi skal hverken lave penge til ejere eller aktionærer," siger Henrik Stech til Mobilsiden.dk

Billigere priser på længere sigt

Alle opkald hos Andelsmobil bliver takseret pr. sekund. Det koster 40 øre i minuttet at ringe til andre andelshavere, og prisen stiger til 70 øre ved opkald til andre telefoner. Dertil kommer en opkaldsafgift på 25 øre.

Prisen for sms og mms er henholdsvis 20 øre og 2,50 kroner. Datatrafik koster 5,00 kroner pr. MB, men man kan også vælge en flatrate-løsning til 300 kroner om måneden. Her gælder devisen om en hastighed på op til 5,7 Mbit/s.

Henrik Stech erkender, at andelsmobil ikke er det billigste alternativ på markedet, men det er heller ikke selskabets filosofi til at begynde med.

 - "Der er mobilkunder, der skifter rundt mellem selskaberne for hele tiden at opnå den billigste pris - og alt respekt for det. Men det er ikke dem, vi går efter. Vi vil hellere have medlemmer, end vi vil have kunder. På den lange bane har vi alle muligheder for også at blive det billigste selskab, men det kræver, at vi har medlemmer nok," siger Henrik Stech.

Overskuddet betales tilbage til medlemmerne

Hvis Andelsmobil skaber overskud, bliver det betalt tilbage til medlemmerne i form af taletid.

 - "Der har vi en fordelingsnøgle, som fordeler alt efter forbrug. Hvis man har et sim-kort, der ligger og støver i skuffen, så får man ikke noget tilbage. Det er dem, der forbruger, der selvfølgelig skal have pengene tilbage," siger Henrik Stech.

Alle medlemmer kan opsige abonnementet fra dag til dag, og de 400 kroner i andelsindskud vil blive udbetalt igen. Henrik Stech erkender, at andelshaverne i værste fald kan risikere at miste indskuddet, hvis selskabet skulle lukke.


Læs også...
Debat om Andelsmobil
Kunderne bliver ikke medejere

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies