Nu kan du browse på dit Apple TV

Spændende app til iOS-enheder kan nu bringe den fulde browseroplevelse op på stuealteret via Apple TV.

Nu kan du browse på dit Apple TV

Apple introducerede os for Airplay-teknologien med iOS 4.2, der blev offentligt tilgængelig for 3 år siden. Et års tid efter kunne man skærmdublere iOS-enheden til stuealteret via deres Apple TV boks. 

Skærmdublering er en fin feature, hvis du er kommet over noget på en hjemmeside, som du lige vil vise til familie og venner. Men da skærmen dubleres, og altså ikke passer i tv-formatet, vil der også være sorte bjælker til at udfylde det manglende indhold. 

Derudover vil du stadig kunne følge med på iOS-enheden, og derved også være nødsaget til at kigge den på den, for at navigere rundt på sitet. Sagen er jo den, at Apple ikke, i den forstand, har bragt browseroplevelsen op på stuealteret endnu. 

AirWeb er bedste bud 

Dog er der hjælp at hente fra “AirWeb”-app’en fra App Store, der koster 7 kr og er iOS-Universal (skræddersyet til både iPhone & iPad) 

Opsætning er uhyre nem, og guider dig hurtigt igennem de indledende øvelser på Apple TV, der giver app’en funktionalitet. Herefter slår du skærmdublering til i “Kontrolcenter” fra din iOS-enhed, og så kan nyde Mobilsiden.dk i fuld format. 

Det fede er, at app’en ikke dublerer dit indhold, men istedet gør din iOS enhed til en stor mus, så du kan kontrollere browseroplevelsen med multitouch. Lidt som vi i forvejen kender fra Apples egen Remote-app.

Nederst i venstre hjørne er der et (?)-tegn, som viser dig de tilgængelige bevægelser. Her må jeg sige, at hvis du er velbevandret i Apple-universet, så vil du føle dig helt hjemme med betjeningen i AirWeb. 

Dog skal man lige være opmærksom på, at Youtube-indhold ikke afspilles før at du trykker på ikonet øverst i højre hjørne, der indikerer skærmskift. Derudover vil “pinch-to-zoom” ikke være helt smooth som du er vant til, men det fungerer. 

App’en understøtter iPad Mini, iPad 2 og senere, iPad Air, iPhone 4S og senere, 5.generations iPod touch. Dit Apple TV skal desuden være af 2. eller 3. generation. 

AirWeb er på juleudsalg til 7 kr. i App Store, og som nævnt iOS-Universal. 

Kilde: tuaw.com

Seneste tilføjelse til sagen

Vi måtte absolut følge op på denne historie. mobilsiden har bragt sagen videre. 5/12/2013 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med sagen iBeacons sørger for nyeste blade når du er kaffetørstig – Artiklen finder du her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.