Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu kan du få Android 6.0 Marshmallow til OnePlus X

Nu kan du få Android 6.0 Marshmallow til OnePlus X

Efter mange måneder med ventetid er Android 6.0 Marshmallow nu ude til OnePlus X - og dog. Du skal nemlig manuelt installere opgraderingen.

Foto: Mobilsiden.dk

Google udgav Android 6.0 Marshmallow til de første Nexus-telefoner helt tilbage til den 5. oktober sidste år, og først i dag er OnePlus delvist klar med den 10 måneder gamle software til OnePlus X.

Læs også: OnePlus X synger på sidste vers

At OnePlus kun er delvist klar, skyldes at denne softwareopdatering er udgivet i form af en ’Community Build’, hvilket vil sige, at du manuelt skal opgradere Android-styresystemet til den nye version. Der er dermed ikke tale om en traditionel OTA-opdatering, hvor du blot skal søge efter en opdatering i softwaren og lade telefonen klare det hele.

Sådan får du Marshmallow til OnePlus X

I stedet skal du forbi OnePlus’ hjemmeside for at downloade en 761 MB stor .zip-fil, som skal overføres til din telefons lagerplads i placeringen /sdcard, hvilket er der, hvor alle dine mapper såsom ’Pictures’, ’Download’ og ’Music’ også ligger. Filen kan du enten downloade direkte fra telefonen og flytte den til den rette placering eller fra en computer og overføre den via kabel.

Herefter skal du åbne din telefon i den såkaldte recovery menu, hvorfra opdateringen skal installeres. Først slukker du din OnePlux X, hvorefter du holder tænd/sluk-knappen og skru ned-knappen nede samtidig i et par sekunder, indtil recovery-skærmen åbner.

Læs også: Android 6.0 Marshmallow sniger sig op på 15 % i udbredelse

Her vælger du ’English’ og herefter ’Install from local / Install from SD’. Nu bør du kunne se filen i listen, og så er det blot at vælge den og trykke installer. Efter nogle minutter er opgraderingen færdig, og du skal nu genstarte dine OnePlus X. Opgraderingen er nu overstået, og den bør starte op med at opgradere alle dine apps til Androdi 6.0 Marshmallow - og ja, alle dine filer forbliver intakte.

Da det er den såkaldte Community Build, skal du endnu forvente en række fejl, som dette opdateringsprogram netop har til formål at rette, inden softwaren udgives i sin færdige form via en traditionel OTA-opdatering. Fejlene er på nuværende tidspunkt følgende:

 • Ustabilt mobilnetværk i nogle områder
 • Nogle tredjepartapps kan opleve problemer med kompatibilitet
 • Sproglokalisering er stadig under bedring
Hvis du ikke føler dig sikker i at skulle downloade og installere opgraderingen manuelt, anbefales det at vente, indtil den endelige softwareopdatering ruller ud som normalt.

Det vides dog ikke, hvornår det sker, men hvis det forløber som med OnePlus 2, vil der gå cirka yderligere to måneder. Dermed vil Android 6.0 Marshmallow til OnePlus X være et helt år undervejs siden udgivelsen af softwaren til de første Nexus-telefoner den 5. oktober 2015, hvis det trækker så langt ud.

Her er alle nyhederne i Android 6.0 Marshmallow

Da Android 6.0 Marshmallow er en relativ stor opgradering fra Android 5.1 Lollipop, kan du som ejer af en OnePlus X se frem til mange store nyheder. Dem har OnePlus-teamet samlet sammen til en liste, som følger herunder.

Android 6.0.1
Opgradering af launcher
 • Nye ikonpakker
 • Tilpas brugerfladen på Googles søgelinje
 • Ny måde at vælge baggrund på
Forbedringer af Shelf-brugeroplevelse
 • Hold nede på felter for at flytte rundt på eller fjerne
 • Generelle forbedringer af systemydelsen
Ændringer af indstillinger
 • Nye app-tilladelser
 • Nye indstillinger for Alert Slider med flere muligheder for tilpasning
Nye apps
 • OnePlus Music Player
 • OnePlus Gallery
Android-sikkerhedsrettelser fra 1. august

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies