Nu kan du hente iOS 9 og OS X El Capitan som åben beta

Nu kræver Apple ikke længere, at du skal have en udviklerkonto, for at prøve nyhederne i iOS 9 og OS X El Capitan.

Nu kan du hente iOS 9 og OS X El Capitan som åben beta

Er du nysgerrig efter at se, hvad Apples nyeste styresystemer rummer kan du hente dem i dag. Apple åbner i dag op for åben beta af både iOS 9 og OS X El Capitan, så entusiaster og nysgerrige sjæle kan prøvekøre de nyeste features.

Blandt hovedoverskrifterne for iOS 9 er en nyhedsappen ’News’, splitskærm på iPad, en forbedret ’Kort’ samt en mere intelligent styresystem som forstår i stigende grad at tilpasse sig dig og din hverdag.

I OS X ’El Capitan’ er forbedringerne at finde i mange små forbedringer til kerneprogrammer som spotlight, Safari, Mail, Kort og Fotos. Under motorhjelmen lover ’Metal’-API’en at udviklere får bedre adgang til systemets grafikresourcer, hvilket vil resultere i flottere 3D-spil med bedre ydelse.

Se også: Produktionen af nye iPhones med Force Touch er begyndt

Apple åbner op

Indtil videre har beta-udgaver været forbeholdt udviklere, og andre som er afhængige af, at deres apps eller tjeneste ikke bryder sammen når iOS eller OS X opgraderes. Med den åbne beta slipper du for at tegne en udviklerkonto – og slipper for det årlige gebyr på ca. 700 kr.

Vil du prøve det nye Apple-software, kræver det, at du tilmelder dig som beta-tester. Det kan du gøre her. Du skal dog være opmærksom på, at der er tale om ufærdigt software, og du kan derfor støde på bugs og fejl her og der.

Vil du læse om alle nyhederne i Apples to nye styresystemer kan du se en oversigt her.

Læs også: iOS 9 kan slette apps for frigøre plads til opdatering

Mere om sagen

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fortsatte historien. 9/7/2015 blev sagen bragt videre med en artikel omkring emnet Rygte: Facebook vil også streame musik – Følg det videre forløb her. Få også seneste nyt om emnet her..