Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu kan du lettere finde rundt til fods med Google Maps

Nu kan du lettere finde rundt til fods med Google Maps

Med en ny Google Maps-funktion kaldet Live View bliver det nu endnu nemmere at finde rundt i en lang række byer i hele verden, når du bevæger dig til fods.

Foto: Google

Ved lanceringen af Pixel 3 viste Google også Live View frem, en AR-funktion til Google Maps, der ved hjælp af augmented reality gør det nemmere at finde vej til fods. Indtil nu har det været eksklusivt til Pixel-telefonerne, men nu ruller Google det ud på flere smartphones.

Funktionen lanceres i første omgang som beta på udvalgte smartphones: Android-telefoner, der understøtter ARCore, og iPhones, der understøtter ARKit. Udrulningen sker løbende og begynder i dag på kompatible iOS- og Android-enheder. Se liste over kompatible enheder her.

Sådan bruger du Live View i Google Maps

  • Søge efter et nærliggende sted, du vil gå til, eller marker det med et tryk på det på kortet.

  • Tryk på den blå rute-knap i bunden af skærmen.

  • Tryk på den lille mand i toppen af skærmen for at få vist rutebeskrivelse til fods

  • Tryk på 'Live View' i bunden af skærmen, og du bliver guidet gennem brugen af funktionen.

Den smarte funktion kræver detaljerede Street View data for at kameraet kan ‘se’, hvor man er. Derfor vil funktionen til en start primært fungere i byområder. Google arbejder løbende på at affotografere områder til brug for Street View. Dermed vil Live View funktionen løbende blive tilgængelig i flere områder.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies