Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu kan du prøve Microsofts assistent til Android

Nu kan du prøve Microsofts assistent til Android

Cortana, Microsofts virtuelle, stemmestyrede sekretær, får i dag debut på Android-platformen.

Microsoft sniger sig i stigende grad ind i Googles Android-økosystem med gode alternativer til tjenester som Docs og Drev. I dag er det Google Now, Microsoft har i sigtekornet. Den stemmestyrede Now-tjeneste får nemlig konkurrence af Microsoft digitale assistent, Cortana.

App’en er fortsat i beta-stadiet og understøtter indtil videre kun engelsk, men de første forlydender, melder om et stykke stabilt software, hvor du ved stemmekommandoer nemt kan oprette aftaler, diktere beskeder eller modtage relevant info til din hverdag.

Visse funktioner, såsom stemmekommandoen ’Hey Cortana’ til at vække app’en til live, er dog udeladt, og er kun tilgængelige på Windows indtil videre.

Se også: Hound: Ny personlig assistent, der forstår dig bedre

En assistent til alle enheder

Cortana til android giver dig mulighed for at have den samme assistent på tværs af platforme, da Microsofts assistent er bygget ind i Windows 10, Windows Phone 8.1 og snart finder vej til Apples iOS.

Se også: Microsofts assistent, Cortana, på vej til Android og iOS

For at installere forsøgsversionen af Cortana, kræves det, at du skriver dig op som beta-tester. Din smartphone skal samtidig understøtte Android 4.0 eller nyere.

Du kan læse mere om Cortana på selskabets blog eller klikke her for at komme i gang med Cortana til Android.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies