Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu kan du ringe over Wi-Fi med Telenor

Nu kan du ringe over Wi-Fi med Telenor

Sidste år introducerede Telenor tale over 4G-nettet. Nu er turen kommet til samtaler over Wi-Fi-nettet.

Mobildækningen i Danmark er heldigvis rigtig god, og teleselskaberne arbejder hele tiden på at forbedre deres netværk, så vi altid kan få signal på vores telefoner, når vi er ude. Men der er dog stadig mange, der oplever problemer med mobilsignalet, nemlig indendørs.

I bygninger af beton, huse med miljøvenlige termoruder eller lignende kan bare det at føre en samtale være et problem. Derfor introducerer Telenor nu som en test til deres kunder tale over Wi-Fi nettet. Med Wi-Fi Calling bliver din netværksrouter taget i brug som en mobilmast, der på den måde kan give dig bedre frobindelse under dit opkald.

Læs også: Telenor først med kvik og klar tale over 4G-netværket

”Det er en helt ny måde at tænke mobildækning på og et stort fremskridt for de danskere, der har været frustrerede over at have svingende indendørsdækning i deres hjem. Selvom vi er tæt på at have teknologien klar, så er der mange forskellige faktorer, der kan påvirke brugen og oplevelsen af WiFi calling. Derfor tester vi nu teknologien blandt vores kunder, så vi kan høste erfaringer inden den egentlige lancering senere i år,” fortæller Telenors netværksdirektør Peter Nødbak i en pressemeddelelse.

Har du allerede en stabil forbindelse i dit hjem, vil du dog ikke bemærke noget nyt, da telefonen som udgangspunkt vil forblive på det mobile netværk. Men i det øjeblik, at mobilsignalet svigter, kan telefonen slå over på Wi-Fi-forbindelsen og redde dit opkald.

Wi-Fi Calling fungerer med alle de netværk, som din telefon normalt kender til, og det behøver derfor ikke at være en bredbåndsforbindelse fra Telenor.

Et opkald over Wi-Fi slår automatisk over på en 4G-forbindelse, hvis du forlader dit hjem, mens du taler i telefon. Dog vil opkaldet blive afbrudt, hvis mobilen ikke kan få forbindelse til 4G, og du må ringe op igen.

Læs også: Telia og Telenor: Vi skruer op for 4G-hastigheden

Teknologien er lige nu ude til alle Telenors kunder med en iPhone 6/6 Plus eller iPhone 6s /6s Plus og fungerer ved at slå indstillingen ”Wi-Fi-opkald” til i telefonens opkaldsindstillinger.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies