Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu kan du smugkigge på Android N med Sony Xperia Z3

Nu kan du smugkigge på Android N med Sony Xperia Z3

Android N er nu officielt tilgængelig på Sony Xperia Z3 som den første smartphone, der ikke er en af Googles egen Nexus-telefoner.

Nu kan du få multi windows fra Android N direkte på din Sony Xperia Z3.
Nu kan du få multi windows fra Android N direkte på din Sony Xperia Z3.

Selv om Sony-topmodellen Xperia Z3 har halvandet år på bagen, er den stadig fuldt ud opdateret med den seneste Android-software. Det understreges igen i disse dage, efter Sony har offentliggjort fuld understøttelse af Android N-betaversionen, som giver tidlig adgang til den næste Android-version.

Læs også: Sony udruller Android 6.0 til Xperia Z2, Z3 og Z3 Compact

Det er noget usædvanligt, da Google sidste år kun lod ejere af Nexus-smartphones, -tablets og -bokse teste det nuværende Android 6.0 Marshmallow på dets tidlige stadie. Det samme har været tilfældet med Android N - indtil nu, hvor Sony Xperia Z3 altså bliver den første smartphone, der får adgang til en betaversion af Android, som ikke er en del af Googles Nexus-produktlinje.

Det kan meget vel betyde, at der fremadrettet vil være flere topmodeller, der understøtter betaudgaver af Android, så de brugere, der ønsker at prøve den nye software på egen hånd, kan gøre det manuelt frem for at vente mange måneder, indtil softwaren er blevet optimeret til telefonen efter den endelige udgivelse.

Hvis det er noget, som flere producenter også begynder at gøre, kan det formentligt også betyde hurtigere udrulning af den færdige software, nu hvor der er flere måneder for producenterne til at udvikle store dele af softwaren på forhånd.

Sådan får du Android N på din Sony Xperia Z3

Hvis du har en Sony Xperia Z3 med modelnummeret D6603 eller D6653, er det blot at slutte den til din computer, der har Xperia Companion-programmet installeret og opdateret til version 1.1.24 eller nyere.

I programmet skal du holde tastaturets ALT-knappen nede, mens du klikker på ”Softwarereparation”-knappen. Det fører dig til ”eksempeltilstand for udviklere” i stedet for den normale side, men fremgangsmåden er den samme. Du vil undervejs blive bedt om at frakoble og slukke din telefon,  tilslutte den igen og holde ”skru ned”-knappen nede for at begynde installationen. Den nærmere fremgangsmåde kan du læse mere om på Sonys hjemmeside.

Læs også: Rygte: Ny Sony Xperia X Premium får en vild skærm

Skulle du fortryde og ønske at vende tilbage til den stabile Android-version, er det blot at foretage en normal softwareparation i samme program.

Her er nogle af nyhederne i Android N
Multi windows: Den måske største nyhed i Android N er tilføjelsen af multi windows, så du kan have to vinduer åbne side om side, der kan justeres til en hvilken som helst bredde - eller højde, hvis du bruger funktionen i portrættilstand. Du kan dermed øge produktiviteten gevaldigt. Det er tilmed muligt at få fuldt ud juster- og flytbare vinduer, som du kender det fra computeren.

Sammenbundne notifikationer: Apps kan nu lave smartere notifikationer. Det kan være Gmail, hvor du har modtaget 4 forskellige e-mails. De samles i én og samme notifikation, som du kan udvide til 4 notifikationer med alle informationerne.

Svar direkte i notifikationer: En anden nyhed er muligheden for at svare på beskeder direkte fra notifikationen. Det kræver, at apps understøtter funktionen, hvilket blandt andet Hangouts gør. Det gør det dermed endnu nemmere at svare på beskeder uden du forlader det, du er i gang med.

Bedre Doze-batterisparetilstand: Doze-funktionen blev lanceret i Android M og er nu at finde i Android 6.0 Marshmallow, men den virker kun, når enheden ligger på en stille flade over længere tid. I Android N er Doze altid aktiv, så du bør kunne forvente endnu bedre standbytid.

Der er naturligvis mange flere nyheder i Android N, som du kan læse mere om i artiklerne her, her og her.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies