Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu kan du stole på taletiden

Nu kan du stole på taletiden

Producenter og forhandlere af mobiltelefoner opgiver i dag langt mere realistiske og troværdige tal for, hvor gode mobiltelefonernes batterier er, end for bare et par år siden.

Test af 21 nye mobiltelefoner viser, at producenterne ikke har brug for at prale med taletiden på mobiltelefonerne

Producenter og forhandlere af mobiltelefoner opgiver i dag langt mere realistiske og troværdige tal for, hvor gode mobiltelefonernes batterier er, end for bare et par år siden.

Det viser en test af 21 nye mobiltelefoner, som Forbrugerstyrelsen netop har færdigbehandlet. Testen måler blandt andet, hvor længe man kan tale i en mobiltelefon på en opladning.

Det er ikke mere end to år siden, en tilsvarende test afslørede, at producenter og sælgere af mobiltelefoner i gennemsnit angav taletider, der var seks gange længere, end batterierne kan klare i en test.

Enkelte producenter og sælgere pralede med taletider 11 gange længere end i den virkelige verden.

I den nye test er der dog afvigelser i forhold til producenternes angivelser. Men taletiderne bliver lige så ofte underdrevet som overdrevet.

For eksempel viser testen, at du kan tale fem timer og et kvarter i en Nokia 6101. Men Nokia angiver selv kun et maksimum på fire timers taletid på batteriet.

Omvendt fortæller Sony Ericsson, at der er otte timer og et kvarters taletid på deres K600i, mens laboratoriet ikke kunne få telefonens batteri til at leve i mere end syv timer og et kvarter.

Forskellige faktorer udover batteriets kapacitet har indflydelse på, hvordan den enkelte mobiltelefonbruger oplever batteriet. Hvis du ofte bruger telefonen, mens du er langt væk fra den nærmeste mobilmast eller på et sted med dårlig forbindelse, tærer det ekstra på batteriet at skulle holde forbindelsen.

Også de mange nye funktioner, som moderne mobiltelefoner er spækket med såsom radio, mp3-afspiller, kamera med lys osv. bruger meget strøm.

Sådan bliver batterierne testet

Batteriernes kapacitet bliver i testen målt i forskellige perioder, hvilket efterligner et normalt brug mest muligt.

Testen foregår om dagen i 10 timer. Der tales i telefonen i tre minutter hver time, og telefonen er på standby resten af tiden. Derefter følger 14 timer, hvor telefonen slukkes.

Når batteriet ikke kan mere, tælles antallet af taleminutter sammen.

Artikel af Søren Dilling, Forbrug.dk

Se testen: ...klik her!

Denne nyhed er leveret af Forbrug.dk

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies