Nu kan du tyverisikre din Android-mobil

Et sikkerhedsfirma har skabt en løsning, der kan redde en bortkommen Android-, Symbian-, eller Windows-mobil, eller i værste tilfælde slette indholdet på mobilen.

Nu kan du tyverisikre din Android-mobil

Med et nyt program fra sikkerhedsfirmaet F-Secure kan du nu på én gang både virus- og tyverisikre din Android-mobil.

Programmet har længe været tilgængeligt til Symbian- og Windows-mobiler, men findes nu også til Android-mobiler.

Det lille program Mobile Security 6 beskytter din mobil mod spyware, virus og trojanere, når du surfer på nettet, og det er samtidig muligt at fjernlåse og spore mobilen, hvis man skulle miste den.

Undgå, at tyven får fingrende i billeder, kontakter m.m.

Hvis uheldet er ude, og telefonen bliver væk, kan du med en enkelt SMS få oplyst, hvor telefonen befinder sig. I værste tilfælde kan du vælge at slette alt indhold på mobilen, så billeder, mails og andet følsomt materiale ikke falder i de forkerte hænder.

Hvis nogen forsøge at skifte SIM-kortet på mobilen, låser mobilen automatisk og sender det nye mobilnummer og lokationen af mobilen til et mobilnummer du selv har valgt.

Lignende programmer har længe været tilgængeligt til iPhone. Læs her beretningen om den amerikanske blogger Kevin, der fandt frem til sin stjålne iPhone via et sådant program.

Læs også historien om en kvinde fra Hvidovre, der fik stjålet sin telefon med nøgenbilleder, og herefter blev afpresset af tyven.

Programmet F-Secure Mobile Security 6 fungerer på Android-, Windows-, og Symnian-mobiler og koster 299 kroner for 12 måneder, men du kan lige nu prøve programmet gratis i syv dage.