Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu kan mobilen bruges som walkie-talkie

Nu kan mobilen bruges som walkie-talkie

Push-to-talk er nu begyndt og virke på danske mobiltelefoner. Dermed kan mobilen bruges som walkie-talkie, også kaldet håndradio. Ekspert tror dog ikke på succes - "det er blot til leg", siger han.

Mange undrer sig over et ikon i telefonen der ligner en walkie-talkie - især fordi funktionen ikke virker. Men det begynder den på nu.

Funktionen "push-to-talk" eller på dansk "tryk-og-tal", gør mobiltelefonen i stand til at åbne en kommunikationskanal med en anden telefon. Dermed kan der kommunikeres direkte mellem de to mobiler, uden at ringe op.

Push-to-talk virker ved, at en knap holdes inde når der tales. Modtageren hører med det samme hvad der bliver sagt. Altså præcis som en klassisk håndradio (walkie-talkie).

Fordelen er åbenlys, fordi det ikke koster penge at have kommunikationskanalen åben. Det koster dog penge for datatrafik når der tales, da samtales sendes via mobilnettet.

Ekspert: Kun til sjov og ballade

En ekspert i radiokommunikation som Mobilsiden.dk i dag har talt med, er skeptisk ved tanken om, at nogle måske vil erstatte den klassiske håndradio med mobilen.

"I professionelt øjemed, er push-to-talk ikke interessant, da kommunikationen ikke sker fra mobil til mobil, men skal via telemasterne. Du er altså ikke uafhængig af telenettet, der ellers er håndradioens store styrke - her handler det om driftsikkerhed", siger Lars M. Nielsen fra Audiopro, som i mange år har rådgivet om kommunikationsløsninger til blandt andet beredskab og store sportsbegivenheder.

Lars M. Nielsen påpeger desuden, at almindelige håndradioer fås fra 500 kroner. Desuden er brugen helt gratis. Han kalder push-to-talk for en funktion, der kun kan bruges til sjov og ballade.

Sådan får du push-to-talk

I Danmark udbydes push-to-talk kun af selskabet Pushtalk, der netop har åbnet tjenesten, der kræver et abonnement på 49 kroner om måneden.

Aktuelt virker det med Telia og Tele2 i Danmark samt hos Tele2/Comviq og Telenor i Sverige. Mobilmodellerne Nokia 6280/6288, 6131 og 5140i og en række andre er understøttet. Andre fabrikanter kommmer med i 2007.

Kunder hos landets største udbyder TDC Mobil, har ikke adgang til push-to-talk.
"Vi har forsøgt at få en aftale med TDC Mobil, desværre uden held", siger Torbjörn Dahlström fra Pushtalk til Mobilsiden.dk

Se mere om push-to-talk hos Pushtalk.dk

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies