Nu kommer “Android-on-a-stick”

Android kan snart køre på alle fladskærme i dit hjem ved hjælp fra ny HDMI dongle.

Nu kommer “Android-on-a-stick”

Googles Android styresystem kan køre på mange forskellige apparater lige fra telefoner over tablets til køleskabe.

Google har også forsøgt at få Android ind på din TV-skærm ved hjælp af Google TV, men indtil videre har denne satsning ikke haft den store succes. Et nyt produkt fra Always Innovating kan måske ændre på det.

Always Innovationg introducerer under CES messen i Las Vegas en ny HDMI dongle med indbygget Android.

Den nye dongle, der virker på alle slags TV, sættes i en ledig HDMI indgang bag på et TV og forbindes til TV’ets USB indgang eller en ekstern USB strømforsyning for strøm.

Selve donglen indeholder en Cortex-A9 OMAP 4 chip der kører mellem 1-1,8 GHz, 1 GB ram, et micro-SD kort, Wi-Fi og Bluetooth. Styresystemet vil være Android Ice Cream Sandwich, som ifølge producenten skulle være kompatiblt med Google TV.

Udover adgang til små widgets og streaming af H.264 video byder donglen også på mulighed for at afvikle avancerede 3D spil.

Always Innovating vil dog ikke selv står for produktionen og markedsføringen af den nye HDMI dongle, da de udelukkende står for udviklingen. Firmaet forventer dog, at deres samarbejdspartnere lancerer produkter baseret på deres design i løbet af sommeren 2012.

Prisen er endnu ukendt, men kommer nok til at ligge et sted mellem 49-99 dollar, hvilket sandsynligvis bliver til 600-900 kroner.

Læs mere on produktet på Always Innovation eller se den korte video gennemgang.