Nu kommer den – telefonen du også kan bruge som tablet

Asus har lanceret en ny måde at bruge tablets på, nu kommer de med PadFone som er en telefon, der også kan blive en tablet.

Nu kommer den – telefonen du også kan bruge som tablet

Asus Eee Pad Transformer var starten på Asus’ tablet æra, som stadig er godt kørende med flere tablet lanceringer end nogensinde før, fra producenten af.

Tilbage i 2012 annoncerede Asus så deres nyeste påfund -smartphone og tablet i ét. Idéen er at man køber en mobil, der i det her tilfælde hedder PadFone.

Til den kan du så købe en PadFone Station, heri kan man sætte sin PadFone, og vupti er telefonen blevet forvandlet til en tablet.

Til PadFone Station kan der så tilkøbes en keyboarddock, hvor det hele kan kobles sammen, så man får et tastatur på.

Forvirret? Så er det forståeligt, men måske billederne herunder kan hjælpe dig lidt.

Asus PadFone
PadFone og PadFone Station

En Android-telefon

PadFone er en telefon, der ligner hvilken som helst anden smartphone, den har en 4.3 tommer Super AMOLED skærm, der kører med en opløsning på 960 x 540 pixels. Skærmen bliver blandt andet drevet af den store Qualcomm 1.5 GHz dual-core Snapdragon S4 processor, magen til den der er at finde i HTC One S.

Den kommer i tre versioner, du kan vælge imellem 16, 32 eller 64 GB internt lager. Udover intern lager følger der 32 GB lagerplads i skyen, via Asus webstorage tjenesten, samt mulighed for at sætte microSD-kort i enheden.

Telefonen har endvidere et otte megapixel kamera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, Micro-USB, 3,5 mm Mini Jack udgang og et 1.520 mAh batteri til at holde gang i det hele. PadFone vejer 129 gram, og fylder 128 x 65.4 x 9.2mm.

PadFone bliver solgt med Android 4.0, og er tæt på en “ren” Android oplevelse, som på Samsung Galaxy Nexus.

PadFone Station

Til PadFone kan købes “PadFone Station”, der egentligt er en almindelig 10.1 tommer tablet, bare uden indmaden til at drive den som en tablet. Det er her PadFone kommer ind i billedet og bliver koblet sammen med stationen.

Den 10.1 tommer store skærm kan vise billeder i opløsningen 1280 x 800 pixel, og er beskyttet af Gorilla glas.

I PadFone Station er et front kamera at finde på 1.3 megapixels, hovedkameraet er det som sidder i PadFone, kommer også frem på bagsiden af PadFone Station.

Stationen har endvidere et 6.600 mAh batteri, Micro-USB, Micro-HDMI og 3,5 mm Mini Jack stik. PadPhone station vejer 724 gram, og fylder 273 x 176.9 x 13.55mm.

Én stor pakke

Men for at fuldføre hele pakken har Asus valgt, at man efter at have docket telefonen ned i PadFone Station, også skal kunne bruge et fysisk tastatur. Derfor kan du docke PadFone Station ned i et tastatur magen til det man så på den første Eee Pad Transformer.

Det hele er netop blevet annonceret af Asus til at lande i Danmark i midten af juni måned, men skal du have alle tre dele, skal den store tegnebog frem. Tilsammen koster alle tre enheder 6.298 danske kroner.

PadFone for sig, koster 3.699 kroner uden abonnement, PadFone sammen med stationen koster 4.999 kroner, skal man så også have tastaturet skal man smide 1.299 kroner oveni de 4.999 kroner.

Alle priser er vejledende udsalgspriser opgivet af Asus.

Mobilsiden.dk har modtaget hele sættet til en mini-test, og vil snarest mulig offentliggøre den her på siden.

Indtil da, kunne i brugere måske give et bud på hvilken målgruppe i vil mene PadFone med PadFone Station henvender sig til? Giv jeres mening til kende i kommentarfeltet herunder.

Asus PadFone
PadFone og PadFone Station plus tastatur dock

Mere til stoffet

Interessen for tematikken fortsatte. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 21/5/2012 havde redaktionen fokus på et indlæg om Hjemmeskærmen på Android tablets kan ændres drastiskKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Du kan læse absolut seneste nyt her.