Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu kommer Google-mobilen til Danmark

Nu kommer Google-mobilen til Danmark

En HTC-model med Google-styresystemet Android sælges snart i Danmark. Måske er det Magic - men det kan også være en anden.

Alt peger i retning af, at HTC kommer på butikshylderne inden sommerferien, med en Android-baseret mobiltelefon.

HTC ønsker på ingen måde at gå ind snakken om en dansk lancering af f.eks. HTC Magic - men siger blot, at produktet skal sælges via operatøren Vodafone i Italien, Tyskland, England, Frankrig og Spanien.

 - "Der er bestemt planer om at lancere produktet i andre lande end de fem. Hvilke lande og hvornår kan vi ikke fortælle", sagde HTC's danske direktør Peter Frølund til Mobilsiden.dk ved præsentationen af Magic i februar måned. Siden da, har tavsheden været larmende.

HTC's eget nyhedsbrev e-Club har dog tidligere skrevet: "HTC Magic at blive introduceret i andre lande, herunder Norden".

Magic hos TDC?

Ingen af de fire store teleselskaber ønsker at være særligt konkrete, når snakken falder på Magic. Mest konkret er dog TDC.

 - "HTC Magic kommer, og det varer ikke så lang tid, som det har gjort", siger kommunikationsrådgiver Lasse Bastkjær Jensen, TDC.

Andre informationer som Mobilsiden.dk er kommet i besiddelse af, går i retning af, at også Teleselskabet 3 bliver en af de operatører som får produktet. Dette kan dog ikke bekræftes af operatøren.

 - "Jeg kan ikke bekræfte, at vi får HTC Magic i vores sortiment. Men hvis den kommer til Danmark, vil vi da være meget interesserede i den", siger Stine Green Paulsen, kommunikationschef i 3 til Mobilsiden.dk

Fra Sonofon lyder det, at de ikke på nuværende tidspunkt kan sige noget om, hvorvidt de kommer til at sælge Magic. Næsten samme melding kommer fra Telia.

- "Vi prøver selvfølgelig at have et så bredt et sortiment som muligt, men vi ved ikke på nuværende tidspunkt om lige præcis den HTC model kommer med i udvalget. Men vi er meget åbne over for HTC, da det er en vigtig spiller på markedet", siger kommunikationschef Felicia Jackson.

Analyse: Måske en anden HTC-model?

Der er ingen tvivl om, at specielt HTC Magic er ventet i markedet. På Mobilsiden.dk, er vi dog ikke sikre på, om den danske udgave kommer til at hedde Magic.

HTC har tidligere sagt, at de vil komme med en række Android-baserede mobiler i løbet af 2009, og da Magic er lanceret sammen med operatøren Vodafone er det måske relevant at forestille sig to scenarier.

Det ene er, at Vodafones partner i Danmark, TDC sætter Magic til salg, som de har sagt i denne artikel. En anden mulighed kunne være, at HTC lancerer en anden "Magic-model" i Danmark og Norden, for ikke at træde samarbejdspartneren Vodafone over tæerne.

Indtil videre kan vi ikke gøre andet end at vente.

I princippet er alt spekulationer - alligevel synes vi, det er relevant, at viderebringe de informationer vi ligger inde med. Naturligvis følger vi op, så snart der er noget at fortælle i sagen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies