Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu kommer mobildomænet .mobi

Nu kommer mobildomænet .mobi

Internetsider som er specieldesignede til mobiltelefoner får eget toplevel-domæne – godt gættet, ”.mobi”. En ekspert tror ikke på værdien af ".mobi" og kalder det en fix idé.

Stadig flere mobilbrugere opdager muligheden for at bruge mobiltelefonen til og surfe på nettet. Men der er stadig mange sider, som endnu ikke er tilpasset netop mobiltelefoner.

Derfor har ICANN (International Corporation for Assigned Names and Numbers) godkendt toplevel-domænet ”.mobi”, der skal gøre det muligt for mobilbrugerne at vide hvilke sider kører godt på mobiltelefonen.

Flere store internationale firmaer som Nokia, Google, Ericsson, Vodafone og T-Mobile har allerede registeret deres domænenavne med ”.mobi”

Ekspert: .mobi er bare en fix idé

Det er ikke alle i mobilverdenen, der ser det som en nødvendighed at registrere et domæne på .mobi

Den danske teleanalytiker, Netplans Torben Rune, kalder toplevel-domænet en "fix idé".

- "De mange toplevels (.eu .com .dk) er med til og ødelægge internettets struktur. Det bliver simpelthen sværere for brugerne at huske, hvilket domænenavn det nu lige var man skulle taste ind. De mange toplevels forvirrer mere end de gavner", siger Torben Rune til Mobilsiden.dk

Han tilføjer, at han ikke forventer .mobi vil få flere til og bruge mobilen til internet. "Mobilerne bliver hver dag bedre og mere avancerede. Nødvendigheden for at tilpasse sider specielt til mobiler, svinder dag for dag", slutter Torben Rune.

Men uanset kritik, så bliver det fra den 14. september 2006 muligt for alle at registrere ”.mobi”-domæner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies