Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu kommer smartphones med fingeraftrykslæser i skærmen

Nu kommer smartphones med fingeraftrykslæser i skærmen

Firmaet Synaptics er klar med den første masseproducerede fingeraftrykslæser indbygget i skærmen i smartphones, som vises frem ved CES-messen næste måned.

Foto: Synaptics

Der har været snakket om fingeraftrykslæsere indbygget direkte i skærmpanelet på smartphones i adskillige år, men vi har endnu til gode at se de første mobiler blive lanceret med teknologien. Blandt andet Samsung og Apple skulle have arbejdet intenst med teknologien, men var begge stødt på problemer med nøjagtigheden og hastigheden.

Læs også: Samsung får patent på fingeraftrykslæser indbygget i skærmen

Mange af de problemer ser dog efterhånden ud til at være løst, for nu begynder det virkelig at se ud som om, at vi får smartphones med indbyggede fingeraftrykslæsere i skærmen at se.

Firmaet Synaptics, som er bedst kendt for at fremstille biometriske komponenter såsom fingeraftrykslæsere og touchpads, er nemlig klar med den første masseproducerede fingeraftrykslæser indbygget i skærme til smartphones. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

Clear ID, som Synaptics kalder sin løsning, er baseret på optiske sensorer ligesom den løsning, som Qualcomm annoncerede tilbage i juni måned. Den nye model kaldet FS9500 består af en sensor på størrelse med en tommelfingers flade og er lavet til at kunne blive implementeret nedenunder skærmpaneler. Fordi sensoren er optisk, fungerer den både med våde, kolde og tørre fingre.

Synaptics oplyser også, at fingeraftrykslæseren er dobbelt så hurtig som 3D-ansigtsgenkendelse, men nævner ikke specifik hvilken – dog formentlig Apples. Den hurtige oplåsning af mobiler er opnået ved, at sensoren kun er aktiv i det øjeblik der er brug for den. Det kræver kun ét tryk at låse en mobil op med skærmen, så vi får formentlig løsninger at se, hvor telefonernes ’always on’-skærme fremhæver et lille område på skærmen, hvor sensoren er placeret – og dermed der hvor man skal placere sin finger for at låse telefonen op.

Læs også: Avis: Samsung udskyder planer om fingeraftrykslæser i skærmen

Ligesom nuværende optiske fingeraftrykslæsere er der gjort flere tiltag for at øge sikkerheden. Der er blandt andet det, som Synaptics kalder for SentryPoint, som lader smartphoneproducenter anvende flere forskellige sikkerhedsløsninger såsom kryptering af data og sikring mod falske fingeraftryk.

Vises frem på CES-messen næste måned

Synaptics kan også afsløre, at teknologien bliver demonstreret ved den kommende CES-messe i Las Vegas, som finder sted fra den 9. til og med 12. januar. Den måske mere interessante del er, at Synaptics som den første i verden allerede har indgået en aftale med en ’top 5’-smartphoneproducent om at masseproducere fingeraftrykslæseren. Det kan med andre ord være enten Samsung, Apple, Huawei, OPPO eller vivo.

Det mest sandsynlige bud vil umiddelbart være Samsung, da der allerede har floreret rygter om, at Samsung bliver klar med teknologien til næste års Galaxy Note 9 – altså om en 8-9 måneders tid.

Læs også: Rygte: Samsung og Apple udskyder fingeraftrykslæser i skærmen

Producenten vivo ser ud til at have indgået et samarbejde med Qualcomm om at benytte deres tilsvarende løsning, mens det er ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo tvivlsomt, at Apple implementerer fingeraftrykslæser under skærmen næste års iPhones. Det efterlader dog Huawei og OPPO, som meget vel også kan præsentere en smartphone i løbet af næste år med teknologien. Det har der blot ikke været rygter om endnu.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies