Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu skal Android-apps være mere ens

Nu skal Android-apps være mere ens

Google vil gerne have mere styr på hvordan Android-apps ser ud.

Google har for nyligt lanceret en ny sektion til sin developer side, nemlig en design-guide.

Guiden som er tiltænkt alle udviklere af Android-software, har til formål at oplyse dem om den designlinje som Google fremlagde i forbindelse med lanceringen af Android 4.0, også kendt som Ice Cream Sandwich (ICS).

Google har meldt klart ud, at de vil holde en mere ”ren” linje gennem sit operativsystem, og med ICS, som både kører på tablets og smartphones, har de selv taget noget i opløbet.

Den nye side er delt op i fire kategorier: Get started, Style, Patterns og building block, tilsammen giver de et dybere indblik i ICS´s opbygning, og giver mulighed for en mere strømlinet oplevelse af applikationer på en Android telefon.

Kilde: Slashgear.com

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Urbanus 19-01-2012 09:18:02

Jeg synes denne, og andre udmeldinger Google er komemt med om dette, er den perfekte løsning på udfordringen og problematikken om fragtmentering - samtidig med at man gerne vil beholde den differentiering og åbenhed der gør Android så stærkt.

Producenterne på lægge hvad de vil oven på Android, de skal bare sikre at apps vil kunne fungere på samme måde med samme standardkomponenter. Udviklere har, som jeg forstår det, også frie hænder, men Google hjælper og guider hen i det der er standard, og om alle producenter har accpeteret at deres telefoner skal understøtte når de har Ice Cream Sandwich.

På den måde er man sikret en ensartet oplevelse af sin app - hvilket er en fordel for både udvikler og mobilbruger - samatidig med at man stadig har friheden til at vælge. Som bruger kan man stadig selv vælge om man bedst kan lide Sense, TouchWiz eller den rene Android Vanilla - og om man vil have en skærm på den ene eller den anden størrelse.

0 0
Kim 18-01-2012 22:21:27

Det er et kæmpe tilbageslag for det "åbne" system!

Har opfanget en lille bid fra deres nye syntax på nettet:

{Procede with steps 3 and 4 till done}

0 0
Kim 18-01-2012 22:22:55

hehe... meget sjovere med resten af teksten og tegnene... men så ved jeg da hvordan forumet reagere på > < i omvendt rækkefølge

0 0
Rene 18-01-2012 22:00:18

Rigtig godt træk af Google, tror selv de er skuffet over at alle ikke kan gøre det så godt som dem, i den perfekte verden ville Google ikke skulle diktere sådan noget

0 0
Brian Andersen 18-01-2012 17:02:01

Jeg kan kun sige endelig. Håber alle apps skal laves om for at benytte ICS, så der kan komme gang i det. :)

0 0
Mazzen 18-01-2012 16:22:30

Dette vil nok fjerne en del af de kritikere pga fragmentering, og gøre brugen af Apps mere strømlinet, og sikkert også nemmere for udviklere at lave apps til Android.

0 0

Om brug af cookies