Nu skal Siri lære at forstå brugerne bedre

Apple vil efter sigende skrotte Nuance, og i fremtiden selv stå for stemmegenkendelses-teknologien som konkurrenterne.

Nu skal Siri lære at forstå brugerne bedre

It-giganten Apple gør ofte et stort nummer ud af at proklamere deres produkter og services med slogan’et “It just works”. Da det ofte også holder stik, så får svipsere på både software og hardware ekstra opmærksomhed, når det så endeligt går galt. 

Cortana som spåkone under VM

De fleste af jer husker med garanti, da Apples egen kort app blev lanceret med iOS 6 i 2012 til fordel for Google Maps. Problemerne ledte til officiel undskyldning fra nuværende Apple-boss Tim Cook, og indholdet er siden forbedret betragteligt. 

Apples personlige assistent Siri har siden lanceringen i 2011 også været under kraftig beskydning og særligt for manglende forståelse med beskeden “Sorry, I didn’t get that.” til brugerne. Siden 2011 har Nuance stået bag stemmegenkendelses-teknologien bag Siri, men nu forlyder der rygter om, at det snart er slut. Det skriver Wired via Cult of Mac.

Apple vil efter sigende gå både Google og Microsoft i bedene, ved selv at stå for teknologien med egne eksperter. Det bekræftes desuden af, at IT-giganten over en rum periode har ansat en del eksperter på området inklusiv Alex Acero, der i 20 år har arbejdet med stemmegenkendelsesteknologi hos Microsoft. 

Pas på Siri, Google Now og Cortana

Indtil videre så kan Siri ikke forstå dansk, men dansk diktering er derimod på vej med lanceringen af iOS 8 til efteråret. Derudover så har vi for nyligt fortalt, at Jobopslag fra Apple afslører: Siri på vej til Skandinavien. Med nyheden om at Apple vil forbedre teknologien bag Siri og forhåbenligt bringe danske sprogkompetencer til funktionen, så er der vist noget at glæde sig til for mobilsidens iOS-brugere.

Apple har ikke selv bekræftet rygterne vedrørende en eventuel skrotning af Nuance-teknologien til Siri. Vi forventer heller ikke at Apple vil udtale sig om emnet, før de er klar til at udrulle de mulige, interne forbedringer.

Kilde: Wired via Cult of Mac

Fortsættelsen i sagen

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 29/6/2014 blev sagen bragt videre med en artikel der omhandler iPhone fylder 7 år idag – hvor godt kender du den? [QUIZ] – Du kan læse den her. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..