Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu slås der ned på farlige USB kabler

Nu slås der ned på farlige USB kabler

E-handelsgiganten Amazon forbyder nu salget af tvivlsomme USB-C kabler.

Det nye USB-C stik er smart, for det understøtter hurtigere opladning af elektroniske dimser fra smartphones til laptops, mens det samtidig er praktisk qua sit vendbare design.

Det der skulle gøre livet enklere, har dog haft den bagside, at et utal af tilbehørsproducenter, herunder mobilproducenten OnePlus, har fremstillet billigere varianter som ikke følger designforskrifterne.

Det giver billigere kabler, men giver samtidig risiko for, at kablerene er underdimensionerede til at klare den store strømoverførsel - med ødelagte smartphones, tablets eller laptops til følge.

Læs også: Mange USB Type C-kabler og -adaptere kan være farlige

USB-C kabler og adapter fås i mange afskygninger, og mange af dem kan være farlige for din elektronik
USB-C kabler og adapter fås i mange afskygninger, og mange af dem kan være farlige for din elektronik

Amazon slår ned

For at undgå kedelige oplevelser ved stikkontakten, forbyder verdenens største e-butik, Amazon, nu salget af USB-C kabler med tvivlsomme specifikationer.

Amazons hjemmeside figurerer det, at kabler der ikke lever op til de opsatte krav fra brancheorganisationen ’USB Implementers Forum Inc.” nu betragtes som forbudte salgsannoncer.

Forbudet er spottet af Google ingeniør Benson Leung, som igennem det seneste halve år, har offentliggjort sine tests af markedets USB-C kabler.

Læs også: Smart vendbart Micro USB-kabel hitter på Kickstarter

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies