Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nu udfordres iPhone-monopolet i Danmark

Nu udfordres iPhone-monopolet i Danmark

Et hul i varemærkeloven åbner mulighed for monopolbrud på iPhone 3G-salget. Det betyder, at produktet måske kan sælges udenom Telia. Konkurrencestyrrrelsen er også gået ind i sagen.

<strong>Fakta fra varemærkeloven</strong> : Hvis et produkt første gang er solgt inden for EU, kan rettigheds-indehaveren - i dette tilfælde Apple, ikke forhindre et videresalg.<br /> <br /> <strong>Tjek også:</strong> <a title=Videoreportage fra iphone 3G-launch i København..." />
Fakta fra varemærkeloven : Hvis et produkt første gang er solgt inden for EU, kan rettigheds-indehaveren - i dette tilfælde Apple, ikke forhindre et videresalg.

Tjek også: Videoreportage fra iphone 3G-launch i København...

I fire måneder har adgangen til iPhone i Danmark været en lukket fest for Telia-kunder, men nu udfordres monopoltilstanden af Bibob. Teleselskabet mener at have fundet et hul i varemærkeloven, skriver Politiken.dk

 - "Vi arbejder på, at udbyde iPhone 3G til julehandlen", siger Frank Rasmussen, som er administrerende direktør i Bibob. Han fortæller videre, at selskabet har adgang til næsten ubegrænsede mængder, og at der nu arbejdes på de sidste juridiske detaljer.

De iPhone 3G som Bibob vil sælge, kommer udenom Apple, hvilket også vil give teleselskabet en udfordring i forhold til service og reparation.

Bibob forventer, at prisen på iPhone 3G bliver lavere end hos Telia.

Tidligere har Telekæden i Danmark parallelimporteret den første generation af iPhonen, men efter ganske kort tid, lykkedes det Apple, at sætte en stopper for salget.

Myndighederne ser på iPhone-salg

Konkurrencestyrrelsen er netop nu ved, at undersøge om Telias eksklusivret på iPhone 3G er i strid med lovgivningen.

- "Jeg kan bekræfte, at vi behandler en klage om eneforhandlingsaftalen indgået mellem Apple og Telia. Men mere kan jeg ikke sige, da sagen ikke er behandlet færdig", siger Martin Windelin, kontorchef i Konkurrencestyrelsen, til Politiken.dk

Får klageren ret, kan alle teleselskaber få lov til, at sælge iPhone 3G.

Det har ikke været muligt for Mobilsiden.dk, at træffe Frank Rasmussen for yderligere kommentarer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Anders Jessen 23-11-2008 15:54:31

Det lyder sku godt..
Kunne godt være man skulle overveje at anskaffe sig en fra BiBob.. Men nu må vi se hvad for nogle priser de kommer med, og om deres abonnement kan konkurrere med iOn..

0 0
Per Hansen 24-11-2008 10:34:49

Det skal dælme være et ringe abonnement for ikke at kunne konkurrere med iOn.

0 0
Kim 23-11-2008 11:40:23

Det bør bemærkes, at der ikke er tale om et hul i varemærkeloven, men derimod tale om en det i immaterialretten kendte princip om konsumption, hvor det, som I rigtigt skriver i faktaboksen, at når først produktet er markedsført inden for EU, så ophører rettighedsindehaverens ret til at bestemme over den videre spredning.

Dog gælder varemærkelovens § 6, stk. 1 kun for brugen af varemærket, og ikke selve produktet. Varemærkeindehaveren, har dog, jf. § 6, stk. 2, mulighed for at forhindre brugen af dennes varemærke, såfremt fortsat markedsføring af varerne, især i tilfælde, hvor disses tilstand er ændret eller forringet, efter at de er markedsført.

Hvad angår den konkurrenceretlige del, kan Apple og Telia godt indgå en eneforhandleraftale, såfremt den er objektivt begrundet, og disse objektive kriterier kan opfyldes af andre forhandlere. I modsat fald vil den være forbudt.

Pointen med alt dette er at sige, at der ikke er tale om et decideret hul i lovgivningen, men en ganske tydelig åbning i Varemærkelovens § 6, stk. 1.

0 0
Mobilsiden.dk 23-11-2008 17:46:55

Hej Stamper. Tusind tak for din præcisering :-)

0 0

Om brug af cookies