Nu undersøger myndighederne mobilhullerne

Erhvervs- og Vækstministeriet vil nu undersøge, om der er mobilhuller rundt om i landet.

Nu undersøger myndighederne mobilhullerne

I går udkom den længe ventede bredbåndrapport fra Erhvervs- og Vækstministeriet. I rapporten fremgår det, at Erhvervs- og Vækstministeriet løbet af 2013 vil lave en kortlægning af mobilt bredbånd, som kan supplere den kortlægning af mobiltaledækningen, der blev offentliggjort sidste år.

I rapporten fremgår det, at en mere præcis bredbåndskortlægning vil kunne øge gennemsigtigheden på bredbåndsmarked, og at en forbedret kortlægning vil give offentlige myndigheder, borgere og virksomheder en bedre indsigt i bredbåndsdækningen på lokalt niveau.

Regeringen: Bedre mobildækning til danskerne

Derfor har Erhvervs- og Vækstministeriet i starten af 2013 iværksat målinger af mobildækningen på 420 steder i Danmark, hvor blandt andet kommunerne har indrapporteret en utilfredsstillende udendørs mobil taledækning – altså områder som populært kaldes mobilhuller.

420 steder med dårlig mobildækning i Danmark virker dog som et lavt tal, når TV2s store undersøgelse i starten af året viste titusindevis af mobilhuller i Danmark. Men det skyldes nok, at Erhvervs- og Vækstministeriets undersøgelse sker på baggrund af kommunernes indberetninger og ikke tilfældige smartphone brugere.

Erhvervs- og Vækstministeriets målingerne skal blandet andet afdække, om teleselskabernes dækningskort giver et retsvisende billed af virkeligheden. Målingerne skal også afdække om den manglende dækning skyldes brugernes valg af mobilselskab eller mobiltelefon. Resultatet af kortlægningen forventes at være klar medio 2013.