Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nul eksamen til mobilsnakkende elever

Nul eksamen til mobilsnakkende elever

I Italien kan det have fatale konsekvenser at bryde forbudet om mobilsnak i timerne. Det kan koste retten til at gå til eksamen. Reglerne skal sætte en stopper for grov mobning og Happy Slapping.

I danske folkeskoler kan straffen for at tale eller sende SMS’er fra sin mobiltelefon i timerne være, at man får frataget sin mobiltelefon resten af dagen. I nogle tilfælde skal eleven troppe op på skolens kontor sammen med sine forældre for at få telefonen tilbage.

Denne type straf er vand sammenlignet med italienske tilstande.

Den italienske undervisningsminister er blevet godt træt af skoleelevernes brug af deres mobiler i skoletiden. Derfor er der nu blevet indført en regel, der foreskriver, at eleverne, udover at få konfiskeret deres mobiltelefoner, kan risikere at blive udelukket fra eksamen, hvis de bruger mobilen i timerne.

I Italien har man hidtil brugt de samme metoder som i Danmark uden held. Derfor har man nu besluttet af skærpe reglerne, så konsekvensen af at overtræde dem kan mærkes.

Baggrunden for de skærpede regler er nogle eksempler på grov mobning og vold. I november brugte italienske elever en mobiltelefon til at optage en film, hvor en handicappet elev fik tæsk i klassen. Filmoptagelsen blev senere lagt til frit skue på nettet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies