Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nvidia præsenterer grafisk superchip.

Nvidia præsenterer grafisk superchip.

Nvidia satser på den grafiske ydelse i deres nye Tegra K1 chip og lover dobbelt så meget power som i en Sony PS3.

Nvidia har hidtil haft en begrænset succes med Tegra 4 chippen som hidtil ikke har fundet vej indtil de mest populære smartphones. Et år efter frigivelsen af Tegra 4 er Nvidia nu klar med to afløsere, begge under navnet Tegra K1.

Fælles for begge er at de deler Kepler arkitekturen - en yderst kompetent samling af 192 grafiske processor enheder, hvor den tidligere Tegra 4 havde 72. Samtidigt er der fuld support for DirectX 11, OpenGL 4.4 og Unreal engine 4.

Målt i teoretisk ydelse leverer Tegra K1 imponerende 392 GFLOPS - over det dobbelte af en Sony Playstation 3 (192 GFLOPS) og omtrent det firedobbelte af den afgående Tegra 4. Nvidia har da også fremvist en prototype der scorer næsten tre gange højere end Apples A7 i GFXBench 3.0.

Den teoretiske grafikydelse i Tegra K1 (målt i GFLOPS) distancerer mobil-konkurrenterne og placerer sig iblandt spillekonsollerne. <a href=Kilde." />
Den teoretiske grafikydelse i Tegra K1 (målt i GFLOPS) distancerer mobil-konkurrenterne og placerer sig iblandt spillekonsollerne. Kilde.

Nvidia gemmer det bedste til sidst

På processorfronten ventes første udgave at være udstyret med fire ARM15 kerner, som dem vi kender fra Tegra 4 og Samsung Exynos 5. Frekvensen er til gengæld øget til 2,3 GHz mod tidligere 1,8 GHz.

I anden halvdel af 2014 vil Tegra K1 også være at finde i en dual-core 64-bit udgave, på op til 2,5 GHz og baseret på ARMv8. Selvom det kan virke som et tilbageskridt, vil den kommende ARMv8 arkitektur, levere en højere ydelse per GHz og dermed være hurtigere til trods for de færre kerner.

Nvidia bedyrer at disse SoC’er (System on Chip) ikke bare vil være at finde i smartphones og tablets anno 2014. Målsætningen er at levere løsninger som også kan implementeres som virtuel display til bilen eller til at scanne bilens omgivelser for farer.

Kilde: Anandtech

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

06-01-2014 19:40:36

Lyder rigtigt spændende :-) Så må vi se om der er nogle flere der satser på nvidia.

0 0

Om brug af cookies