Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny afgift forgylder TDC

Ny afgift forgylder TDC

I fremtiden vil TDC tage sig betalt fra det første nummer er tastet ind på fastnettelefonen, og det vil være med til at øge indtjeningen med 115 millioner kroner ifølge teleanalytiker.

Hidtil har TDCs fastnetabonnenter betalt, når de har fået et svar i den anden ende, men fra den 1. oktober vil TDC ændre det til, at der skal betales fra det øjeblik det første ciffer er tastet ind. Samtidig sætter man opkaldsafgiften ned fra 25 øre til 22,5 øre.

Den gamle afgift på 25 øre gav en indtjening på cirka 575 millioner kroner om året til TDC. Det beløb falder til 517,5 millioner kroner om året. Teleanalytiker Torben Rune fra Netplan regner med, at de forgæves opkald vil give en indtjening på 172,5 millioner kroner.

»Nettoresultatet er en stigning i indtjening på omkring 115 millioner kroner per år – penge som havner direkte på TDCs bundlinien,« siger Torben Rune til Berlingske Business.

Også hos Konkurrencestyrelsen har man noteret TDCs afgiftsændring. Styrelsen vil undersøge om TDC udnytter deres dominerende stilling på markedet ved at tage en urimelig høj pris for, at kunden taster et enkelt ciffer i forhold til omkostningerne, der er forbundet med ydelserne, TDC leverer

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies