Ny aftale giver hele Danmark hurtigere mobilt bredbånd

Dårlig internetforbindelse i blandt andet sommerhuse skal være et afsluttet kapitel.

Ny aftale giver hele Danmark hurtigere mobilt bredbånd

Du kender det sikkert, man sidder i sommerhuset med sin smartphone, og kan knapt nok foretage et telefonopkald fra sin mobil, og internet er helt udelukket.

Det vil en ny aftale der netop er blevet indgået i teleforligskredsen, sørge for bliver fortid. Aftalen betyder nemlig at man i 207 udvalgte postnumre vil få mulighed for hurtigere internet, helt op imod 10 megabit trådløst.

Aftalen kommer til at dække næsten hele Fyn, størstedelen af Lolland, kystområder på Sjælland, områder langs den jyske vestkyst, store dele af Nordjylland, Djursland og Bornholm.

Men hvordan?

Grunden til den udvidede dækning i disse områder er den snarlige auktion af 800 MHz frekvensen, der netop giver mulighed for op imod 10 megabit internet, i større områder af Danmark.

Auktionen vil betyde at teleselskaberne kan byde ind på frekvensen, og tilbyde dækning i de udvalgte områder inden udgangen af 2015.

– ”Det er meget vigtigt at sikre, at borgere og virksomheder, og også sommerhusgæster, der holder deres ferie i Danmark, har de bedste muligheder for en god bredbåndsforbindelse”, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

Som sidegevinst kan det også betyde at, hullede områder i dækningen på det nuværende netværk bliver mindre, eftersom den nye frekvens kan komme til at lappe ind over de nuværende frekvenser som dækker Danmark.

Men er dækningen 100 procent?

Den teoretiske dækning giver 99,8 procent af danskerne minimum 10 megabit mobilt internet, dog med et men.

Bakker og dale kan ifølge Ole Sohn give svingende dækning, men han mener dog at man kan regne med, at så godt som hele Danmark vil være dækket.

Vil du vide hvilke 207 postnumre der får gavn af denne auktion og udbredelsen så kan det findes HER.

Læs mere:
Test af Telias lynhurtige 4G-hotspot
Kommuner vil have bedre udkants dækning
Regeringen lover bedre dækning

Mere om internet

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. mobilsiden fortsatte fortællingen. 22/3/2012 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med sagen om Huawei Sonic – meget mobil for meget få penge (mobiltest) – Den videre beretning kan læses her. Redaktionen dækker emnet fortløbende. Se seneste nyt her.