Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny Android kan opdateres via mobilnettet

Ny Android kan opdateres via mobilnettet

I det nye år slipper brugere af Google Android måske for at opdatere mobilen via computeren. Men ikke alle mobiler kan få alle opdateringer - der ikke nødvendigvis bliver gratis.

Når der udsendes opdateringer til mobiltelefonerne kræver det i de fleste tilfælde, at opdateringen skal hentes på computeren og overføres til mobilen via et kabel.

Ifølge rygterne på nettet, arbejder udviklingsholdet bag styresystemet Google Android på, at gøre "Over The Air"-opdateringer muligt.

Det betyder, at man helt slipper for alle besværlighederne, der er forbundet med opdateringer. Opdateringen downloades blot via mobilnettet direkte på mobilen.

Ikke alt kan opdateres

Inden du glæder dig for tidligt skal du være opmærksom på, at selvom der udsendes en Android-opdatering, skal de enkelte mobilproducenter verificere den og beslutte, om de vil gøre den tilgængelig på deres produkt.

HTC tilpasser Android via deres egen brugerflade HTC Sense, og det er ikke en naturlov, at opdateringer i det underliggende Android-system, pr. automatik udsendes til alle mobiler.

Der kan dels være forhindringer i forhold til hardwaren og hukommelsen i mobilen, men der kan også være strategiske overvejeler i, om man vil udsende alt nyt til ældre mobiltelefoner.

Skal opdateringer være gratis?

Mobilproducenterne skal desuden afgøre, om de forskellige opdateringer fremadrettet skal være gratis for slutbrugerne.

I computerverdenen er det f.eks. normalt at fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer er gratis, men at nye versioner koster penge. F.eks. koster det penge at opgradere fra Windows Vista til Windows 7.

Umiddelbart kan denne model også overføres til mobilverdenen ved f.eks. at tage penge for en ny Android-version når den går fra version 1 til 2, 3 til 4 osv.

Eksempelvis er der heller ingen garanti for, at softwaren fra en "iPhone 4" bliver udsendt til de gamle Apple-mobiler.

Generelt er det dog en god nyhed, at OTA i Android bliver muligt da det sandsynligvis vil gøre det hurtigere og lettere, at få rettet fejl i mobilens software.

Læs også:
 - Android for begyndere

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies