Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny app gør dig til turbolæser - læs en bog på 90 minutter

Ny app gør dig til turbolæser - læs en bog på 90 minutter

Forskning og nytænkning gør det muligt, at øge læsehastigheden med nyt princip der egner sig til wearables.

Mange ville sikkert ønske de havde tid til at læse flere bøger, men måske er tiden ikke til det, eller også har man ikke lige en bog ved hånden når muligheden opstår.

Det vil den amerikanske virksomhed Spritz gøre noget ved, og samtidig træne brugernes evne til at læse hurtigere.

Spritz har udviklet et koncept, der egner sig specielt godt til smartphones og wearables som smartwatches og Google Glass, hvor skærmen er ganske lille.

Under udviklingen af deres applikation, har folkene bag Spritz fundet frem til, at læsehastigheden kan øges, hvis læseren kun præsenteres for et ord ad gangen, og ikke behøver at bevæge hovedet eller øjnene.

Optimal Reconignition Point markeret med rødt
Optimal Reconignition Point markeret med rødt

Desuden fandt selskabet frem til ORP - ”Optimal Recognition Point” (Det optimale genkendelsespunkt) for hvert ord, der ligger lidt til venstre, i forhold til midten af ordet.

Ved at markere ORP med et rødt bogstav i hvert ord, og præsentere alle ord med ORP på nøjagtig samme sted på skærmen, kan læseren hurtigere genkende ord, og dermed øge læsehastigheden.

Lyder det underligt, eller har du lyst til at afprøve teknikken, kan du udfordre dig selv på SpritzInc.com, hvor du kan øge læsehastigheden efterhånden som du fanger teknikken.

Spritz på Samsung Gear2.
Spritz på Samsung Gear2.

Spritz viste deres produkt frem på MWC 2014 i Barcelona, hvor produktet var installeret på en Samsung Galaxy S5 og Gear2.

Hvornår produktet kommer officielt til forskellige platforme ved vi endnu ikke, men meget tyder på, at udviklingen af meget fremskredet.

Kilde: Spritz

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Søren Resbo 07-03-2014 14:02:45

Det er fandeme vildt!

0 0

Om brug af cookies