Ny app kan hjælpe maniodepressive ved at lytte til stemmen

Kommende humørsvingninger fra maniodepressive kan i fremtiden opdages af en smartphone-app.

Ny app kan hjælpe maniodepressive ved at lytte til stemmen

At smartphones, tablets og apps kan bruges med et pædagogisk formål, kommer måske ikke som den store overraskelse for Mobilsidens læsere. Med tiden har vi allerede set tilbehør og smartphone-apps, der kan hjælpe på børneområdet, men i høj grad også på specialområdet til eksempelvis mennesker uden verbalt sprog. 

Nu har et amerikansk team på University of Michigan’s Depression Center laves en app ved navn PRIORI, der ved hjælp af stemmen kan afsløre kommende humørsvingninger fra personer, der lider af bipolar affektiv sindlidelse. Det skriver CNET.

Ifølge Bipolarforeningen, så er 40.000 danskere ramt af sindslidelsen, der også omtales som maniodepression. App’en kan overvåge telefonopkald i baggrunden, men optager altså kun stemmen fra den sindlidende og derudover kun stemmemønstret. 

Når app’en har lært brugerens stemmemønster, kan den hjælpe med at gøre både bruger og omsorgspersoner opmærksom på kommende humørsvingninger, så der kan reageres i tide. 

App’en er ikke færdigudviklet, men giver et ide om hvad fremtidens smartphones kan gøre for mennesker, der virkelig har behov for hjælp i hverdagen. 

Kilde: CNET

 

Historien følges op

Historien har udviklet sig. Siden vi publicerede artiklen er der kommet mere til historien. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. d. 10/5/2014 fulgte vi artiklen op med et indlæg omkring Tipslørdag: Ugens bedste tips – Den videre historie om temaet finder du her. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..