Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny app skal afsløre dårlige mobilforbindelser

Ny app skal afsløre dårlige mobilforbindelser

Nu kan du hjælpe med at finde telefoner med de bedste og ringeste antenner. Nyt projekt skal afdække mobilforbindelserne.

Ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet har som del af et projekt udviklet en applikation, som samler oplysninger omkring teleselskabernes netværk. Det skriver Ing.dk.

Applikation samler oplysning fra ens smartphone og sender derefter disse oplysninger retur til en database, hvor de studerende kan se alle detaljer omkring telefonen, oplysninger om teleselskabet, hvilken forbindelse der benyttes (2G/3G/4G) og forsinkelser på datapakker på mobilnettet.

Oplysningerne bliver derefter sammenkoblet med telefonens geografiske placering, hvilket i første omgang bliver dannet på baggrund af mastepositioner.

Tanken bag den nye applikation er, at de studerende ved hjælp fra offenligheden kan bruge de indsamlede data til at danne sig et overblik over kvaliteten af teleselskabernes mobilnetværk, samt kvaliteten af forskellige typer smartphones rund om i landet.

Ved at have så bred et indsamlings grundlag, så håber de studerende meget præcist, at kunne sige noget om f.eks. hvilke telefonmodeller, der har dårlige antenner.

Hele diskussionen om det er teleselskabernes mobilnetværk, eller om det er de nye smartphones med ringe antenner, der giver dårligere mobilforbindelser til danskerne, har raset frem og tilbage over de sidste par år.

Jakob Willer, direktør i brancheforeningen Telekommunikationsindustrien (TI), er derfor ganske postitiv over for den nye applikation. Til ing.dk udtaler han:

- "Vi har ikke nogen interesse i, at huller i nettene ikke bliver afdækket. Som telebranche har vi en interesse i, at debatten om huller i nettene bliver så faktuel som overhovedet mulig. Og denne her app kan muligvis bidrage til at få et bedre faktuelt grundlag."

I første omgang er applikationen nds8 kun tilgængelig på Google Play, men en iOS version er også under udvikling. du kan læse mere om projektet her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies