Ny app til dagpengemodtagere

Akademikernes A-kasse har lanceret en app, hvor dagpengemodtagerne med få tryk kan få udbetalt dagpenge, uanset hvor de befinder sig.

Ny app til dagpengemodtagere

Nu er det blevet nemmere at være dagpengemodtager hos Akademikernes A-kasse.

A-kassen har nemlig lavet en applikation, så dagpengemodtagerne nemt og hurtigt kan indberette deres dagpengekort. Herefter bliver pengene automatisk udbetalt 3 dage efter.

Udover fordelen for kunderne, er det også en fordel for a-kassen, der sparer på den tidskrævende manuelle sagsbehandling, der normalt belaster a-kasserne sidst på måneden.

Hver måned får 4.000 af Akademikernes A-kasses godt 92.000 medlemmer udbetalt dagpenge. I dag udgør godt 95 procent af udbetalingerne en behandling via elektronisk dagpengekort.

-”Vi har en såkaldt no-touch strategi, hvor vi har særligt fokus på udvikling af fuldautomatiske løsninger til vores medlemmer. Dermed undgår vi manuel sagsbehandling på en række kerneydelser såsom ledighedserklæringer og dagpengekort. Manuel sagsbehandling og papirerklæringer er ofte årsag til ekstra korrespondance med medlemmerne, længere behandlingstider, flere fejl, og så er det langt dyrere i administrationsomkostninger. De frigjorte ressourcer bruger vi i stedet på personlig telefonbetjening,” fortæller Britt Jensen, souschef i Akademikernes A-kasse.

Målet er at udfase alle papirerklæringer.

Det er it-virksomheden, Organisator, som har udviklet smartphone-løsningen. Applikationen er gratis, og findes både til iOS og Android.