Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny bærbar fra HP med Turbo 3G

Ny bærbar fra HP med Turbo 3G

HP Compaq Business Notebooks indeholder blandt andet trådløs netadgang via Turbo 3G, miljøvenlig skærm og ekstra kryptering.

Så er Hewlett-Packard klar med ni nye bærbare, som har en del nye funktioner.

En af de store nyheder, set med mobilverdenens øjne, er integreret Turbo 3G (HSDPA) som giver mulighed for trådløs internetadgang via mobilnettet.

Desuden er Intel Centrino Pro platformen introduceret i en del af modellerne.

Den af modellerne, som adskiller sig mest fra de resterende, er HP Compaq 2710p Notebook PC, hvis design er i børstet aluminium. Det, som gør den unik, er, at skærmen kan drejes og endvidere klappes ned på tasturet, mens den har billedsiden opad – den forvandles til en Tablet PC.

HP udtaler selv, at de har lavet nogle forbedringer i form af sikkerhedsværktøjer, bedre skærm, og sidst men ikke mindst et tastatur, som ikke kan slides op. Sammenlignet med konkurrenterne er det 500 gange så holdbart.

I tilfælde af, at man mister sin bærbare eller harddisken, kan man via sikringssystemet Drive Encryption for HP Protect Tools gardere sig imod, at ens data ikke ender et forkert sted og derigennem misbruges.

Hvis man taber sin bærbare på gulvet, træder systemsoftwaren 3D DriveGuard i kraft og giver besked om at ”parkere” ens harddisk, før denne smadrer ned i gulvet.

Med HP's Compaq Business Notebooks har man adgang til trådløst netværk uanset hvor man befinder sig. Dette kan lade sig gøre via den indbyggede WiFi. For fem af modellerne gør det sig gældende, at der kan indbygges HSDPA (Turbo 3G. Det vil sige, man kan være online, hvor man befinder sig. Hastighederne vil være op til tre megabit i sekundet. Dette er dog afhængigt af teleudbyder og mobildata abonnement.)

Skærmen betegnes som miljøvenlig, idet denne kan erhverves som en Illumi-Lite skærm, der er energibesparende. Batteriet får af den grund en levetid, som er 10% bedre end den vanlige standard. Derudover er skærmen i sig selv miljøvenlig, da der under dennes produktion ikke er brugt bly.

De nye bærbare forventes at lande på markedet i juni og juli måned, og pirserne kommer til at være fra DKK 4.800 med moms.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies