Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny Blaupunkt-GPS får dumpekarakter

Ny Blaupunkt-GPS får dumpekarakter

En ny GPS-enhed fra Blaupunkt skulle være revolutionerende i dets måde at navigere på. Det Blaupunkt har villet, er bare ikke lykkedes, viser en stor test Politiken har bragt.

Det er sjældent, der er nyskabelser på GPS-markedet, men det er der i Blaupunkts Travel Pilot 500 og 700. Der er kommet et lille videokamera på enhedens bagside. Dette giver 2 muligheder; et troværdigt billede af trafikken eller at vise alle hastighedsgrænser korrekt på skærmen (kan dog kun gøre én af tingene af gangen).

Nyskabelserne får dog også en masse kritik med på vejen, og ifølge testen fra Politiken er de nye tiltag intet værd. Kameraet er mere til gené en til gavn, da man under featuren med at se et troværdigt billede af trafikken i f.eks. regnvejr, mere ser ens egne vinduesviskere, og i tæt trafik blot ser bagenden af bilen foran.

Den mest erfarne danske GPS-anmelder, motorredaktør Leif Nielsen (FDM) har konkluderet følgende omkring de nye Blaupunkt-modeller:

- "Jeg er, efter at have kørt i længere tid med den nye Travel Pilot 700, dybt skuffet over, at Blaupunkt sender et så halvfærdigt produkt på gaden. Idéen med skiltevisningen er ellers rigtig god, men kun hvis byzonetavler også registreres. Og kun hvis man sikkert kan regne med, at f.eks. hastighedstavler ved vejarbejder registreres. Med hensyn til videonavigationen er det længe siden, at jeg har bevæget mig så usikkert i trafikken - det er yderst distraherende".

Blaupunkt Travel Pilot 500 har en masse andre funktioner bl.a. diverse office-funktioner, Bluetooth og internet. Prisen er på ca. 3800 kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies