Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny Google ‘M’ feature: automatisk data backup af apps

Ny Google ‘M’ feature: automatisk data backup af apps

En meget efterspurgt feature introduceres for alvor med Google M, applikationsdata op til 25 MB kan blive gemt på Google Drive.

En ny feature som der ikke blev snakket så højt om ved Google I/O, er at applikationer automatisk kan blive gemt i den tilstand brugeren har forladt dem - altså inklusiv data.  Funktionaliteten har eksisteret i længere tid, men bliver nu lavet om til en opt-out feature i stedet for det modsatte.

Hvis man har prøvet at skifte Android telefon, har man nok opdaget at Google Play automatisk ved hvilke applikationer der tidligere har været installeret, hvilket gør det nemmere og hurtigere at kommer i gang på den nye enhed, men hidtil har det ofte været uden at kende noget til de data der måtte være tilføjet i applikationerne.

Læs også: Android M er officielt - de 6 største nyheder

Funktionaliteten har eksisteret i længere tid, men det har været op til den enkelte applikationsudvikler at benytte det, med variende succes. Nu bliver det altså en automatisk del af Android M - medmindre man fravælger muligheden.

Data fra installerede applikationer kan blive gemt på dit Google Drive, så længe mængden af data per applikationer er under 25 MB, og det er desuden ganske automatisk, udviklere behøver derfor ikke lave om eller tilføje noget til deres applikationer før det kan virke.

Læs også: Google vil nedbringe batteriforbruget i Android M

Som udgangspunkt er der nogle regler for hvilke data der bliver gemt, og udviklere kan desuden angive at inkludere eller ekskludere enkelte mapper - samt helt frasige sig muligheden for at gemme en data backup.

Mange brugere som har en rooted telefon har naturligvis kunne foretage deres egen backup, men denne tilføjelse til Android M har ikke desto mindre været efterspurgt af mange i løbet af årene.

Kilde: Android Police


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies