Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny hurtigopladning klarer 0-70 % på 20 minutter

Ny hurtigopladning klarer 0-70 % på 20 minutter

Producenten af processorer, MediaTek, lancerer Pump Express 3.0 - en ny løsning til lynhurtig opladning. Nu tager 0-70 % blot 20 minutter.

Foto: MediaTek.com

Der findes efterhånden en del egenudviklede teknologier, der gør opladning af smartphones til en lynhurtig opgave: Qualcomms Quick Charge, Oppos VOOC og Samsungs Fast Charge bare for at nævne et par stykker.

MediaTek, som er bedst kendt for dets processorer i primært smartphones, har også sin egen teknologi kaldet Pump Express. Denne teknologi er netop udgivet i version 3.0 og bringer en ladehastighed med sig, der får de eksisterende løsninger til at se ud, som om de oplader i sneglefart.

Læs også: Oppo lancerer verdens hurtigste opladning af smartphones

Den nye teknologi i Pump Express 3.0 gør det muligt at lade en smartphone op med en endnu ukendt kapacitet fra 0-70 % på kun 20 minutter. Det er længder hurtigere end hvad der ellers er muligt lige nu. Til sammenligning tager det Samsung Galaxy S7 en time alene at nå cirka 78 %, så der er tale om noget af en fremgang.

Det er dog stadig OPPOs Super VOOC Flash Charge-teknologi, der holder rekorden som den hurtigste teknologi med 0-100 % på kun 15 minutter, men hverken denne eller MediaTeks nye teknologi er endnu at finde i en smartphone.

Foto: MediaTek.com

Temperaturen under opladning nedbringes markant

Ikke desto mindre er Pump Express 3.0 interessant, da den gemmer på flere nye tiltag, der ikke er set i andre løsninger. Først og fremmest virker teknologien med USB Type C-porten modsat flere andre Quick Charge-løsninger, der bryder flere af specifikationerne i USB-standarden.

Det specielle ved Pump Express 3.0 er også, at opladningen sker direkte fra kabel og ind i batteriet modsat de øvrige løsninger, hvor strømmen føres fra kablet ind igennem et kredsløb og så ind i batteriet, som ifølge MediaTek er det, der afgiver store mængder af varme under opladning.

Læs også: Oplad både iPhones og Android-smartphones med nyt kabel

Derfor skulle temperaturerne også være reduceret markant med MediaTeks nye teknologi samtidig med, at der er implementeret 20 forskellige sikkerhedsforanstaltninger med flervejskommunikation mellem kabel og oplader. Mængden af spænding justeres derfor under opladning, lige som der holdes øje med temperaturen og beskyttes mod eventuelle skader.

Der er endnu ingen oplysninger om, hvilke smartphones der vil få den nye, lynhurtige ladeteknologi, men det kræver uden tvivl, at de i første omgang udstyres med en MediaTek-processor. Disse benyttes ikke i nær så høj grad herhjemme som Qualcomms Snapdragon-processorer, men det er bestemt ikke usandsynligt, at smartphones kommer med teknologien her i Danmark. Det vil i så fald ske tidligst i 3. kvartal i år.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies