Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny, innovativ smartphone fra Microsoft er på vej

Ny, innovativ smartphone fra Microsoft er på vej

Microsoft bekræfter, at en ny topmodel, der vil være nyskabende på samme måde som Surface-computerne har været det, er på vej.

Her ses et bud på, hvordan en Surface Phone fra Microsoft kan tage sig ud.
Her ses et bud på, hvordan en Surface Phone fra Microsoft kan tage sig ud.
Foto: behance.net

Den amerikanske computergigant Microsoft har opgivet at lave forbrugersmartphones efter i mange år at have ligget i bunden hvad angår salgstal og markedsandele.

Det afholder dog ikke firmaet fra at lave en ny topmodel, der vil vise Microsofts seneste nyskabelser frem. Ved Microsofts Build Tour-event i London gør chef for Windows, Kevin Gallo, os klogere på, hvad Microsoft har af smartphoneplaner rettet mod virksomheder frem for forbrugere.

Læs også: Microsoft trækker sig ud af smartphoneløbet

“Vi har virkelig rettet ind efter hvad vi har foretaget på Windows-pc’er: at være førende i den høje ende af prisskalaen og lave nyskabelser i en kategori lige som vi har gjort med Surface, mens producenter vil skabe et bredt katalog,” fortæller Microsoft-chefen til The Register.

Det kan meget vel lyde som Microsofts længe ventede Surface Phone, der designmæssigt tegner til at blive en Surface-computer i lommeformat - naturligvis med Windows 10 i Mobile-varianten.

Læs også: Har Windows fortsat en fremtid på smartphones? [AFSTEMNING]

Den indsnævrede strategi med en smartphone i topklasse - måske i form af Surface Phone - kan meget vel ende ud et produkt i stil med HP’s Elite X3. Den er nemlig også rettet mod virksomheder, hvor et af de helt store salgsargumenter er muligheden for lynhurtigt at skifte mellem smartphone-, bærbar computer- og stationær pc-formatet via Microsofts Continuum-funktion.

Windows Phone holdes fortsat opdateret

Til sidst afslutter Kevin Gallo med at understrege, at Microsoft ikke har forladt den aldrende Windows Phone-platform, der har været i brug fra 2010-2015.

Der vil rent faktisk komme en stor opdatering i samtidig med, at Windows 10 til pc’er modtager årets store opdatering et år efter udgivelsen – formentlig om en måneds tid.

Læs også: Microsoft: Vores fokus er ikke på Windows Phone i år

”Windows Phone er fuldt ud understøttet. Vi understøtter det 100 %. Vi forlader ikke telefoner. Der er faktisk ingen ændring ved, hvad vores retning eller strategi er hvad angår udgivelse af Windows Phone-softwaren,” lyder det.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies