Ny iPad får kantløs skærm men ingen home-knap

Hele tre nye ipads forventes at få debut til foråret - vildest bliver en variant med kantløs display.

Ny iPad får kantløs skærm men ingen home-knap

Apple ser i år ud til at have et opgør med fysiske knapper.

Det kom tydeligst til udtryk i den nye iPhone 7, der helt skrottede den fysiske feedback som en ægte fysisk knap afgiver. I stedet fik iPhone-køberne 3D-touch teknologien i selve knappen og denne efterligner til en vis grad den fysiske feedback fra en ægte knap.

Ifølge den velinformerede japanske nyhedssite makotakara, vil Apple nu gå endnu længere i den retning i den kommende iPad.

Her lyder det, at Apple ikke bare vil skrotte den fysiske knap – selve området hvor knappen ligger skal i stedet være et touch-følsomt display.

Således vil home-knappen være at finde på displayet, ligesom i mange af dagens eskisterende Android-tablets.

Det er samme udvikling, som i de seneste måneder er rygtet vil findes i den kommende iPhone 8.

Se også:  Avis: iPhone 8 kommer i en ny størrelse og OLED-udgave

Fordelen bliver et større, kantløst display

Ved at fjerne home-knappen giver det Apple-designerne mere areal som et display kan boltre sig på.

Derfor forlyder det også, at skærmen på den kommende iPad vil vokse betragteligt – fra 9,7 til 10,9 tommer, hvilket svarer til et 26 procent større areal.

Den væsentligt større display betyder også, at kanterne omkring skærmen på den kommende iPad bliver så smalle, at de næsten vil forsvinde.

Med det nye design vil der dog ifølge kilden følge en væsentlig tykkere profil end før. Den nye iPad bliver nu 7,5 mm tyk mod 6,1 mm i iPad Pro 9.7.

Læs også:  Rygte: Apple lancerer ny iPad-størrelse til foråret

Flere nye iPads

Den kantløse iPad bliver ikke den eneste nyhed ved et forventet forårsevent. En ny iPad Pro 12.9 med opdateret indmad er også på trapperne, mens iPad mini 4 også står til at få en Pro-upgrade med pen-support og kraftigere processor.

Se også:  Læk: Populær Google-tablet vil gøre comeback

Historien efterfølgende

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 25/11/2016 havde vi dette at sige med et indlæg med tematikken Rygte: Apple lancerer ny iPad-størrelse til foråret – Næste artikel om temaet finder du her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..