Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny iPhone kan dele App Store i to

Ny iPhone kan dele App Store i to

Opgraderingerne i den nye 3G S-model kan være skyld i, at iPhone-applikationerne i App Store bliver delt op i to blokke.

Lanceringen af den nye iPhone kan resultere i en splittet App Store, hvor de nyeste og flotteste 3D-spil udelukkende virker til iPhone 3G S. Sådan lyder vurderingen fra mobil-sitet Engadget Mobile.

Problemet er, at iPhone 3G S har fået en bedre grafisk processor end sin forgænger. Den nye iPhone understøtter derfor den såkaldte OpenGL ES 1.1 og 2.0, mens iPhone 3G kun understøtter OpenGL ES 1.1.

OpenGL ES er den teknologi, som håndterer 3D-grafik på telefonerne.

Flottere grafik virker ikke på 3G-modellen

OpenGL ES 2.0 giver udviklerne flere muligheder at arbejde med, når de eksempelvis udvikler 3D-grafiske spil. Det betyder i bund og grund, at spillene vil se bedre ud, end hvis de er skrevet til OpenGL ES 1.1.

Ifølge Engadget Mobile er problemet imidlertid, at de to versioner er komplet inkompatible. Hvis et program er skrevet til 2.0-versionen, kan det ikke køre på iPhone 3G, som udelukkende understøtter OpenGL ES 1.1.

 - "Realistisk set, så måtte det ske. Hardware bliver altid forbedret, og det er svært at forlange, at alle applikationer skal være kompatible med samtlige af platformens enheder uanset alder - specielt når det handler om spil," lyder det fra Engadget.

Udviklerne kan sagtens skrive programmer, der fungerer med både OpenGL ES 1.1 og 2.0, men disse programmerne vil ikke kunne udnytte 2.0-versionens fulde potentiale.

Det er dog ikke kun OpenGL ES, der kan blive et problem for ejerne af den gamle iPhone 3G. Det vil også blive aktuelt med hensyn til applikationer, der fx bruger det magnetiske kompas eller video-optagelsesfunktionen i den nye iPhone.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies