Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny Lenovo-mobil projicerer skærmen i storformat

Ny Lenovo-mobil projicerer skærmen i storformat

Lenovo offentliggør en vild smartphone med verdens mindste laserprojektor, der også fungerer som virtuelt tastatur.

Kinesiske Lenovo viser ved en event i Beijing en helt ny smartphone frem for offentligheden, som besidder en ganske særlig egenskab.

Læs også: Lenovo Yoga 3 Pro - Tynd, sexet og dyr ultrabook [TEST]

Lenovo Smart Cast, som smartphonen hedder, er nemlig udstyret med verdens mindste laserprojektor, der kun måler 34 mm i højden, 26 mm i bredden og 5 mm i tykkelsen.

I liggende tilstand kan du projicere billedet fra Lenovo Smart Cast op på væggen i storformat.
I liggende tilstand kan du projicere billedet fra Lenovo Smart Cast op på væggen i storformat.

Med projektoren har du mulighed for at spejle telefonens skærmbillede over på din væg ligesom med den tre år gamle Samsung Galaxy Beam, så du kan nyde en film, et spil eller surfe på nettet i storformat. Projektoren er placeret i toppen af smartphonen, og det giver en række ekstra muligheder.

Læs også: Lenovo VIBE Shot er mere end en smartphone

Den øverste del af Lenovo Smart Cast kan roteres, hvor der sidder to spejle vinklet hver sin vej. Det første spejl projicerer laserstrålen ligeud til at have den liggende plant på en bordflade, mens du kan dreje toppen 180 grader for at benytte det andet spejl, der projicerer lyset skråt nedad foran.

Bag på finder du et lille støtteben, så Lenovo Smart Cast kan hvile på højkant.
Bag på finder du et lille støtteben, så Lenovo Smart Cast kan hvile på højkant.

Få et virtuelt tastatur på dit bord

Med et lille støtteben nederst på bagsiden kan du have Lenovo Smart Cast stående på højkant, således at et fuldblods virtuelt tastatur kommer frem på bordfladen som var det en computer du skrev på. Det er formentlig i samspil med frontkameraet, at Lenovoen registrerer dine tryk på de virtuelle taster.

Her ses Lenovo Smart Cast med projekteren peget nedad for at skabe et virtuelt tastatur.
Her ses Lenovo Smart Cast med projekteren peget nedad for at skabe et virtuelt tastatur.

For at demonstrere mulighederne med teknologien inviterede Lenovo en kendt kinesisk pianist på scenen til eventen og projicerede et keyboard på bordet. Her gav han en meget kort optræden som vist i denne video, som også viser, at det ikke kun drejer sig om konceptvideoer, men at det er ganske reelt.

Læs også: Se Samsung Beams projektor i aktion

De nærmere specifikationer på den interessante smartphone er endnu ikke oplyst. Det vides derfor heller ikke, om det er noget, som Lenovo er klar til at føre på markedet for privatpersoner, og hvis det er tilfældet, bliver det formentlig kun i hjemlandet, Kina, til en begyndelse.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies