Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny MeeGo-telefon allerede i år?

Ny MeeGo-telefon allerede i år?

Finansieringen er allerede i hus og de gamle Nokia-folk har arbejdet med den nye MeeGo-telefon i et år.

Nokia N9 med MeeGo (Foto: Mobilsiden.dk)
Nokia N9 med MeeGo (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Da Nokia offentliggjorde de fremadrettet ville satse på Microsofts Windows Phone-system når det kom til smartphones, røg det Linux-baserede operativsystem MeeGo også i ”graven”.

Det kom tidligere på måneden fram, at ex-Nokia folk har sat sig i hovedet de vil komme med en ny MeeGo-telefon.

De har stiftet selskabet Jolla, og i et interview med den britiske hjemmeside Computing bekræfter chef og grundlægger Jussi Hurmola, at der vil komme en MeeGo-telefon i løbet af året.

Jolla har arbejdet med telefonen i et år allerede, og Hurmola fortæller til Computing, at selskabet har fire faser i udviklingen, disse er udviklingen af produktet og finansiering dertil, markedsføring, produktion og bygning af økosystem.

Finansieringen er allerede på plads. Ifølge Hurmola, så har Jolla flere private investorer fra blandt andet Finland.

Nokia med i kulissen

Skal man tro hjemmesiden TechCrunch, der har lavet en liste over selskaber Nokia støtter så er de med bag kulissen i Jolla.

Støtten til Jolla har fået navnet ”Nokia Bridge”, og den udgør en anderledes afskedsaftale for de fyrede Nokia-folk. De tidligere ansatte kan nemlig modtage optil 25.000 euro hver, som hjælp til at starte et nyt selskab. Ligesom der også er en tillægsfinansiering fra den gamle mobilgigant.

Nokia stiller også ressourcer til rådighed for de nye selskaber, som dannes gennem Nokia Bridge, der kan bruges til oplæring, støttefunktioner og nye patenter.

Hvornår vi kan forvente MeeGo-telefonen på gaden er endnu uvist, men du kan læse anmeldelsen af Nokia N9 her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies