Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ny mobil lader forældre spore barnet via GPS

Ny mobil lader forældre spore barnet via GPS

Wigomo One er navnet på en ny mobil, der giver forældrene fuld kontrol over funktionerne i barnets telefon. Og så kan den spores via GPS og Google Maps.

Det skal være nemmere for forældre at sætte grænser for børns mobilbrug og samtidig skabe tryghed i familien. Derfor har RACE Telecom nu udviklet en mobiltelefonen, der blandt andet lader forældrene spore barnets færden via GPS.

Telefonen har fået navnet Wigomo One, og den giver flere muligheder for at tilpasse funktionerne til både barnets og forældrenes behov. Via en særlig hjemmeside kan forældrene eksempelvis indstille, hvem man kan ringe til, hvem man kan modtage opkald fra, i hvilke tidsrum telefonen kan bruges, hvor meget man kan ringe, og hvor ofte spil og musik på telefonen kan benyttes.

I mange familier er mobilen et værktøj, som skaber tryghed og kontakt mellem børn og forældre. Ifølge RACE Telecoms direktør, Jesper Ravn, kræver det derfor en speciel telefon, der gør hverdagen lettere for alle parter i familien.

 - "Rammerne for børns brug af mobiltelefoner er først og fremmest et spørgsmål om dialog mellem forældre og barn. Men aftalerne kan være svære at huske og bliver ikke altid overholdt. Wigomo One kan nemt og hurtigt indstilles, så den passer til den aftale, man har lavet om mobiltelefoni. Det giver garanti for ordentlig mobilkultur og sikrer mod misbrug, mobning og løbske telefonregninger," siger Jesper Ravn i en pressemeddelelse.

Wigomo One er en GSM-klaptelefon med to skærme, mp3-afspiller, to megapixels-kamera, Bluetooth og microSD-kortlæser. Dertil kommer den eksterne GPS-antenne, som gør det muligt at spore mobil og barn via Google Maps.

Wigomo One koster 499 kroner, og man binder sig i seks måneder til et månedligt abonnement til 99 kroner. Abonnementet inkluderer 30 samtaleminutter og 50 sms-beskeder.

Vær opmærksom på, at der kræves en optankning på minimum 100 kroner ved oprettelsen af et Wigomo One-abonnement. Denne optankning tages først i brug, når/hvis de gratis 30 minutters taletid og/eller 50 sms-beskeder er opbrugt.

Herefter er minutprisen 75 øre, og der takseres pr. sekund. Sms-beskeder koster 25 pr. styk, og der er en opkaldsafgift på 25 øre. Det koster 2,75 kroner at sende en MMS, og data-prisen er 10,90 kroner pr. MB.

Wigomo One benytter TDC's netværk.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies